Thuiswerk levert halve dag tijdwinst per week op

Van thuis uit werken levert in België een halve dag tijdwinst per week op. Dat blijkt uit de ICT-Barometer van Getronics.

Van thuis uit werken levert in België een halve dag tijdwinst per week op. Dat blijkt uit de ICT-Barometer van Getronics.

Het aantal mensen dat elke dag van thuis uit werkt, is op een jaar tijd gestegen van 9 procent naar 14 procent. Iets meer mensen dan vorig jaar (52 procent in plaats van 48 procent in de vorige barometer) werkt regelmatig van thuis uit en vindt dat efficiënt, vooral wanneer hun werk in de logistieke sfeer ligt.

Thuiswerken blijkt goed ingeburgerd in de grotere bedrijven, met meer dan 500 werknemers, en bepaalde sectoren zoals de industrie. Mensen winnen er per week gemiddeld bijna 5 uren mee.

Uit de barometer blijkt ook dat thuiswerkers meer toegang hebben tot mail dan in 2008 (62 procent versus 57 procent). Toch kan één op twee medewerkers nog niet van thuis uit op het intranet. Amper 12 procent en 7 procent heeft toegang tot respectievelijk web- en videoconferencing.

Als mensen niet thuis werken is de reden daarvoor dat hun job zich daar niet toe leent (52 procent) of dat het bedrijf thuiswerken gewoon niet toelaat (31 procent). Nochtans denkt meer dan één op de twee (57 procent) medewerkers graag van thuis uit te zullen werken.

Tenslotte valt ook het gebrek aan gedragscode voor thuiswerken op: slechts 38 procent van de ondervraagde medewerkers weet met zekerheid dat zijn bedrijf er een op nahoudt, 53 procent weet heel zeker dat er geen is.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content