Topman van Check Point Software gaat aftreden

Gil Shwed. © Check Point Software
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Gil Shwed, de CEO van Check Point Software, heeft aangekondigd dat hij zijn huidige functie gaat verruilen voor de rol van Executive Chairman. De cyberbeveiliger is intussen gestart met de zoektocht naar een nieuwe CEO.

Check Point Software maakte het nieuws bekend tijdens de presentatie van de financiële resultaten voor het vierde kwartaal en het volledige jaar eindigend op 31 december 2023. Het bedrijf sluit dat jaar af met een (non-GAAP EPS) groei van 14 procent, het beste resultaat in meer dan tien jaar. De totale inkomsten stegen met 4 procent naar 664 miljoen dollar, de inkomsten uit beveiligingsabonnementen bedroegen 266 miljoen dollar, een groei van 15 procent op jaarbasis.

Opvolging

In de marge van de resultaten kondigde Check Point Software dus ook het vertrek aan van Gil Shwed, als CEO. ‘Ik voel dat het voor mij het juiste moment is om me te richten op de evolutie van Check Point en de volgende fase’, lichtte hij zijn beslissing toe. Zodra het opvolgingsproces voor de nieuwe CEO is voltooid, zal Shwed zijn nieuwe rol van Executive Chairman opnemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content