Uitstel dreigt voor besluit over Bellens

De kans is reëel dat het kernkabinet woensdag beslist het contract van Didier Bellens, de gedelegeerd bestuurder van Belgacom, op te zeggen.

De kans is reëel dat het kernkabinet woensdag beslist het contract van Didier Bellens, de gedelegeerd bestuurder van Belgacom, op te zeggen.

Nadien zouden de onderhandelingen over zijn herbenoeming kunnen worden hervat. Op die manier stapt de federale regering over de deadline van eind augustus heen, zo schrijft De Tijd.

Uiterlijk donderdag moet de regering een beslissing nemen over een verlenging van het mandaat van Bellens. Zijn contract loopt pas in maart volgend jaar af, maar Bellens heeft indertijd bedongen dat hij zes maanden op voorhand op de hoogte wordt gebracht of zijn mandaat wordt vernieuwd.

Als de regering pas na 31 augustus zou beslissen zijn contract niet te verlengen, heeft Bellens recht op een opzegvergoeding. En dat wil de regering vermijden.

Maar omdat premier Yves Leterme (CD&V) pas terug is uit China en enkele andere ministers ook nog met vakantie zijn, is het moeilijk om in zo’n korte tijd een beslissing te nemen over het lot van Bellens, zo zegt De Tijd. Bovendien zijn de raad van bestuur van de telecomgroep en Bellens nog niet akkoord over een vermindering van het loon van de topman en over hun onderlinge samenwerking. Dat waren voorwaarden om het mandaat van Bellens te kunnen verlengen.

Een mogelijk uitstel van de beslissing is slecht nieuws voor de onderneming. De onzekerheid over de al dan niet verlenging van het mandaat van de topman weegt zwaar op de Bel20’er.

Bron: Belga

Partner Content