Vlaanderen Connect plant eerste aanwervingen in najaar

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Vlaanderen Connect wil op drie jaar tijd een 60-tal strategische ict-profielen aanwerven en inzetten voor Vlaamse ict-projecten.

Nu de website van Vlaanderen Connect online staat, vallen de puzzelstukken rond het ict-bestuur van de Vlaamse Overheid in elkaar. Via de vzw Vlaanderen Connect kunnen de Vlaamse overheidsdiensten binnenkort strategische ict-profielen aanwerven. Het gaat om een vzw-structuur die zowel de lokale en provinciale besturen kan voorzien in ict-kennis, maar die ook open staat voor entiteiten van de Vlaamse overheid.

Op drie jaar tijd wil Vlaanderen Connect een 60-tal ict-functies aanwerven. Concreet gaat het om ict-managers, ict-directeuren, business- en functionele analisten, ict-architecten en -projectleiders, veiligheidsconsulenten en ict-programmamanagers.

Momenteel overlegt de Raad van Bestuur nog over het te voeren loonbeleid. Van zodra die beslissing genomen is, kan de aanwerving starten. “Het is onze bedoeling om vanaf het najaar te starten”, zegt Barbara Van Den Haute van het Agentschap Facilitair Bedrijf. In eerste instantie zal intern bij de verschillende Vlaamse entiteiten gezocht worden, waarna een externe aanwervingsronde volgt. Vlaanderen Connect is overigens ondergebracht aan het beleidsdomein Bestuurszaken, met Frank Geets als gedelegeerd bestuurder.

Meer kennis in huis

Ondertussen is ook een roadshow op gang getrokken waarbij de mogelijkheden van zowel Vlaanderen Connect als het Vlaams outsourcingscontract aan bod komen. “Met Vlaanderen Connect willen we een stukje kennis in huis halen om de uitbestedingsprojecten aan te sturen. Het gaat dus echt om strategische ict-brugfuncties”, verduidelijkt Van Den Haute. Aan de andere kant zit er ook een luik rond strategisch advies in het outsourcingscontract, dus lokale besturen zullen voortaan meer keuze hebben over hoe ze hun ict-beleid willen uitvoeren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content