Voormalig Ford-baas stapt over naar Google

© Belga

Alan Mulally, de voormalige CEO van Ford waarvan lang gedacht werd dat hij Steve Ballmer zou vervangen bij Microsoft, stapt in de Raad van bestuur van Google.

Volgens een bericht dat op de Google-blog verscheen, zetelt Mulally sinds 9 juli in het auditcomité van de zoekgigant. “Alan bezit een erkende ervaring als leider en manager in de technologische sector”, verklaart algemeen Google-directeur Larry Page.

Mulally kijkt ernaar uit met de leiders van de internetgigant te werken. “Het is een eer een icoon van de sector in de Raad van bestuur te mogen dienen”, zegt hij.

De 68-jarige Alan Mulally kwam in 2006 aan het hoofd van Ford. Hij werd er vooral gelauwerd voor de redding van de automobielgroep, die dankzij hem in 2009 aan een faillissement ontsnapte. Op 1 juli jongstleden verliet hij Ford. Eerder stond Mulally al aan het hoofd van Boeing.

Uiteraard kan Alan Mulally van waarde zijn bij Google voor projecten als Android Auto en de ontwikkeling van zelfrijdende wagens. Maar zijn ervaring bij Boeing kan Google evenzeer van pas komen voor Project Loon, het drone-initiatief en de satellietplannen van de zoekgigant. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content