Voormalig Telenet-topman Duco Sickinghe stapt in onderwijswereld

* © Belga

Duco Sickinghe, de vroegere topman van Telenet, stapt de onderwijswereld in met de oprichting van de Fortino School Foundation. Die ligt in het verlengde van de Fortino-investeringsclub die gericht is op het steunen van jonge ondernemers.

Duco Sickinghe, de vroegere topman van Telenet, stapt de onderwijswereld in met de oprichting van de Fortino School Foundation. Die ligt in het verlengde van de Fortino-investeringsclub die gericht is op het steunen van jonge ondernemers. Dat schrijft De Standaard.

De oprichting van de Fortino School Foundation dateert van 12 augustus. De bestuurders van de stichting zijn dezelfde als die van het investeringsfonds Fortino.

Naast Duco Sickinghe gaat het om Renaat Berckmoes, de vroegere financieel directeur van Telenet, en Baudouin Jolly. Jolly (ex-Capital & Finance) komt uit een vermogende familie. Zijn moeder was een Ullens de Schooten, een familie die schatrijk is geworden via investeringen in Tiense Suiker en Weight Watchers.

Bij Fortino blijft men voorlopig vaag over de plannen. “U weet dat Duco Sickinghe bij zijn vertrek bij Telenet al aangaf dat hij ook ambities had in de richting van het onderwijs. Maar het is te vroeg om concreter te worden”, reageert Berckmoes. Sickinghe wenste evenmin inhoudelijk te reageren. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content