Willem Hendrickx wordt ceo van Green IT Globe

© .
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Willem Hendrickx is de nieuwe ceo van Green IT Globe: het cloudbedrijf dat hij samen met serieondernemer Kristof De Spiegeleer oprichtte.

Nog niet van Green IT Globe gehoord? Het snelgroeiend Gents cloudbedrijf werd opgericht door Kristof De Spiegeleer en sluit aan op de datacentertechnologie waar hij al jaren op werkt. Na de verkoop van zijn bedrijf Q-Layer aan Sun Microsystems begin 2009, verdiende hij onder meer zijn sporen met Incubaid, Amplidate en Racktivity. Met Green IT Globe wil hij nu een duurzaam alternatief bieden voor de stroomverslindende datacenters. Green IT Globe levert naar eigen zeggen een platform dat 10 keer efficiënter, 10 keer energievriendelijker en 10 keer veiliger is met respect voor privégegevens. “We geloven dat it voor iedereen beschikbaar moet zijn, net zo evident als elektriciteit. We willen de wereld groene en kostefficiënte it geven, met respect voor ieders privacy”, aldus De Spiegeleer.

Medeoprichter Willem Hendrickx wordt nu ceo van het bedrijf. “Ik ben blij dat mijn medeoprichter Willem Hendrickx nu die voltijdse, operationele rol op zich neemt”, zegt Kristof De Spiegeleer. Willem Hendrickx komt van Alcatel-Lucent EMEA waar hij als president verantwoordelijk was voor alle operationele zaken én sales. Daarvoor bekleedde hij verschillende managementfuncties bij grote, meestal wereldwijde opererende it-bedrijven zoals EMC en Riverbed. Hendrickx zal Green IT Globe nu internationaal verder moeten uitbouwen. Het bedrijf bestaat ondertussen trouwens al uit ongeveer 100 medewerkers met kantoren in België, Duitsland, Rusland, Nederland, Dubai en Egypte.

“Sinds 2000 zijn we de datacentersector aan het innoveren. Nu gaan we de manier waarop clouds gebouwd zijn radicaal veranderen. Het is tijd om een Europese cloud te bouwen, niet centraal maar lokaal en op de meest efficiënte manier; door een grid van capaciteit te creëren”, besluit Kristof De Spiegeleer.

“De software is 100% Europees. Er zijn geen achterpoortjes of privacyproblemen. Privacy zal niet langer in handen zijn van een handvol grote bedrijven”, voegt Willem Hendrickx daar nog aan toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content