And the winners are…

© DN

In dertien categorieën bekronen we de beste bedrijven in hun domein. Alle genomineerden zijn toppers in hun vakgebied, maar er kan er maar één bovenaan staan.

Belgian Tech Scale-up Company of the Year: 
RoboVision

Robovision heeft zichzelf een paar keer heruitgevonden en is intussen een matuur bedrijf in AI computer vision dat klaar is voor verdere internationale groei. Recent nog haalde het 42 miljoen dollar op om in de VS uit te breiden, waar het ook al de eerste contracten kon tekenen.

Andere genomineerden: AXS Guard, Doccle, Itsme, Raccoons Group

Belgian Tech Startup Company of the Year: 
Henchman

Ook bij de start-ups kunnen we niet om kunstmatige intelligentie heen. Henchman doet dat in een niche, legaltech, waar het potentieel enorm is. Hun platform helpt advocaten en juristen om eerder gebruikte documenten vlot te vinden en hergebruiken, wat tijd en dus kosten bespaart. Legal toegankelijker maken met producten die bovendien zeer schaalbaar zijn, ook internationaal, maakt dat de jury bijna unaniem voor hen kiest.

Andere genomineerden: Accountable, Dexxter, PayBIX, Raito

Business Communications Innovator of the Year: 
Proximus

In telecom zijn er gevestigde waarden en uitdagers. Ondanks de frisse wind van die laatste, moet de jury erkennen dat Proximus in bijna elk segment aanwezig is met een uitgebreide portfolio, vaak aangepast aan de noden van klanten, of dat nu kmo’s, grote bedrijven of enterprise-omgevingen zijn. Ook de partnerschappen met onder meer Microsoft en hun plannen rond soevereine cloudinfrastructuur maken indruk op de jury.

Andere genomineerden: Citymesh, Dstny, Mobile Vikings, Orange

Customer Centric IT Company of the Year: 
Cegeka

Cegeka blijft een constante waarde in het landschap. Ze staan bekend om hun lange klantenrelaties, komen goed voorbereid naar de klant en nemen die mee door hun technologisch parcours. Ook Cronos en Delaware krijgen complimenten van de jury, maar in de stemming haalde de technologiereus uit Hasselt het ruim van de rest.

Andere genomineerden: Delaware, Easi, TCS, The Cronos Group

Cybersecurity Company of the Year: 
NRB

In een categorie met zeer uiteenlopende spelers kiest de jury met NRB bewust voor een ervaren speler die breder gaat dan een specifiek segment van cybersecurity. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid portfolio maar toont ook transparantie door bijvoorbeeld haar securitybeleid online te publiceren. Bijna alle spelers krijgen de loftrompet, maar NRB kan als enige alles afvinken waar we naar op zoek zijn.

Andere genomineerden: Cegeka, Eviden, Fox&Fish Cyberdefense, Phished

Data Center Services Company of the Year: 
Atos

De jury maakt met deze award een statement. Atos zit momenteel in lastige financiële papieren, maar dat staat los van hun uitstekende dienstverlening en dat mag luidop gezegd worden. Het bedrijf biedt een brede technologiestack aan en wordt algemeen zeer gewaardeerd door de jury. Ook Kyndryl kreeg een groot deel van de stemmen achter zich in deze categorie.

Andere genomineerden: AWS, Fujitsu, Kyndryl, Proximus

Artificial Intelligence Innovator of the Year: 
Nvidia

Drie mooie Belgische spelers en een multinational die volop inzet op AI, maar we kunnen niet om Nvidia heen. De sterkte van de zeer grote techreuzen hangt vandaag voor een groot deel af van hoeveel Nvidia-kaarten ze kunnen bemachtigen. Het bedrijf is vandaag letterlijk de motor van de industrie. Geen AI-revolutie zonder Nvidia en er is geen kunstmatige intelligentie nodig om dat te (h)erkennen.

Andere genomineerden: Cronos.ai, Microsoft, ML6, Radix

Enterprise Application Innovator of the Year: 
ServiceNow

Vrijwel de hele jury is zeer tevreden over ServiceNow, al merken ze op dat veel van hun toepassingen te weinig worden gebruikt. Het bedrijf weet haar diensten ook uit te breiden naar HR, customer contact en achter de schermen zelfs digital twins. Ook Salesforce wordt gewaardeerd om hun overnames, net zoals Microsoft dat voor alles een Copilot wil bouwen, maar daar nog niet helemaal mee rond is.

Andere genomineerden: Descartes Systems Group, Microsoft, Odoo, Salesforce/Tableau/
Slack

Enterprise IT Services Company of the Year: 
TCS

Tata Consultancy Services is niet de breedste speler op de markt, maar weet verschillende grote klanten, zoals de NMBS en Bpost, te bedienen. Ze hechten volgens de jury belang aan de mens in de omgeving, zowel bij de klant als intern. Ook Proximus krijgt complimenten voor het creatief en proactief meedenken met klanten.

Andere genomineerden: Accenture, Inetum-Realdolmen, NRB, Proximus

Cloud & IT Infrastructure Innovator of the Year: 
Google Cloud

Google wint om verschillende redenen: een eigen omvangrijke datacenteromgeving in België die maar blijft uitbreiden is er daar één van, het feit dat het bedrijf ‘hofleverancier’ is van de soevereine cloudoplossing van Proximus ook. Maar ze worden zelfs bij bedrijven die met concurrenten werken vaak gebruikt voor specifieke projecten. Hun cloud-
omgeving biedt volgens de jury ook ruimte om te experimenteren. Argumenten waarmee Google met een ruime meerderheid de jury kon overtuigen.

Andere genomineerden: AWS, Inetum-Realdolmen, Microsoft, Proximus.

IT Recruiting & Sourcing Company of the Year: 
Amon

Amon kan de jury overtuigen als volledig Belgisch bedrijf, maar vooral omwille van de tevredenheid van de geplaatste profielen. Het kijkt naar de match met het bedrijf in plaats van enkel de functie en dat voor zowel executive als functionele profielen.

Andere genomineerden: IT-Planet, Robert Half, Talent-IT, Vibe Group

IT Services SMB of the Year: VanRoey

De jury is hier iets strenger voor ‘kleine’ spelers die vooral een dochter zijn van grotere jongens. VanRoey is dat niet. Al dertig jaar weet het zijn diensten in verschillende domeinen aan te bieden met als hoofdfocus bedrijven ontlasten en ontzorgen. Het bedrijf is een kmo voor kmo’s die bovendien nog steeds wordt geleid door oprichter Pat Van Roey.

Andere genomineerden: AE, ConXion, ePact, Rombit

Most Sustainable ICT Company of the Year: 
LCL Data Centers

Elke genomineerde zet zich in zijn domein in voor duurzaamheid op verschillende manieren. LCL weet de jury te overtuigen als Belgische speler die al enkele jaren bezig is om de klimaatafdruk van haar datacenters te beperken. Het bedrijf brengt sinds vorig jaar ook een eigen ESG-rapport uit. Die focus wil de jury belonen.

Andere genomineerden: Dell Technologies, Detail vzw, Google Cloud, NRB

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content