Trends
Uit het magazine
Stijn Fockedey

El Salvador aanvaardt als eerste land de bitcoin als wettelijk betaalmiddel. Achter de bitcoin en andere cryptomunten schaart zich een uitdijende harde kern van hardcore fans. De volatiliteit en de kritiek deren hen niet. Ze kijken op een radicaal andere manier naar de economie, met veel onvrede over de aanpak van de financiële crisis van 2008. Welkom in het hoofd van de cryptofan.

Trends
Patrick Claerhout

KBC bouwt zijn mobiele app verder uit tot een dienstenplatform. De rol van de digitale assistente Kate wordt uitgebreid. De bank gaat ook inzetten op digitale kluizen en munten.

Trends
Uit het magazine
Stijn Fockedey

België vraagt meer dan 750 miljoen euro uit het Europese herstelfonds voor een enorm breed scala aan digitale projecten. De investeringen vormen in de eerste plaats een broodnodige inhaalbeweging. Ze zullen vooral op de lange termijn renderen, als ze tenminste succesvol afgerond worden.

Trends
Uit het magazine
Laurenz Verledens

Nu vastgoed en technologie elkaar eindelijk hebben gevonden, is er een druk tweerichtingsverkeer ontstaan. De kapitaalkrachtige vastgoedsector pompt massa's geld in veelbelovende proptechbedrijven. Omgekeerd vinden technologische oplossingen almaar vlotter hun weg naar de klassieke vastgoedbedrijven.

Data News Jobs