Trends
Uit het magazine
Stijn Fockedey

Als u iets liket op Facebook, kan dat dankzij Bret Taylor. Nu is hij de nummer twee bij de techgigant Salesforce. Taylor combineerde het afgelopen jaar de integratie van het voor 28 miljard dollar overgenomen Slack met de ontwikkeling van software om vaccinaties en contacttracing te plannen. Nu moet hij zich ook buigen over een nieuw kantoorregime voor de 65.000 medewerkers van Salesforce.

Trends
Uit het magazine
Stijn Fockedey

Tijdens de coronacrisis bouwde Mieke De Ketelaere haar topfunctie bij het onderzoekscentrum imec wat af. Ze is nu onder meer medecurator van een technologiefestival, start-upcoach, docente en lid van Digital Minds Belgium. Maar ze heeft nog altijd dezelfde missie: bruggen bouwen tussen onderzoekers en ingenieurs enerzijds en de samenleving anderzijds, met een focus op artificiële intelligentie.

Knack

Drugskartels gebruiken Facebook om huurmoordenaars te rekruteren. Instagram doet jonge gebruikers vaker aan zelfmoord denken. Facebook wordt graag gebruikt door mensensmokkelaars. Het bedrijf weet dat allemaal, en doet er nauwelijks iets aan. Voormalig Facebook-medewerker en klokkenluider Frances Haugen, die op vandaag voor de Amerikaanse Senaat getuigt, spreekt over een haatmachine die niemand nog onder controle heeft.

Rudi Rotthier

De klokkenluidster van Facebook, die eerder anoniem getuigde in The Wall Street Journal, werd zondag geïnterviewd voor het Amerikaanse informatieprogramma '60 minutes'. Ze heet Frances Haugen, is 37 en nam in mei ontslag, nadat ze duizenden pagina's met intern onderzoek had gekopieerd. 'De versie van Facebook die vandaag bestaat verscheurt onze maatschappijen en veroorzaakt etnisch geweld'.

MoneyTalk
Uit het magazine

De telecomwaakhond BIPT werkt aan transparante nieuwe richtlijnen over het 'onbeperkt internet' waarmee de operatoren klanten lokken. 'Onbeperkt' blijkt in de praktijk meestal niet echt onbeperkt te zijn, al moet je aardig wat moeite doen om boven het redelijke volume uit te komen.

Knack
Kristof Clerix

De iPhones van journalist Peter Verlinden en zijn echtgenote Marie Bamutese zijn 'waarschijnlijk aangevallen met Pegasus-software'. Dat schrijft de militaire inlichtingendienst ADIV in een inlichtingenrapport dat Knack en Le Soir konden inkijken. 'De ADIV gaat ervan uit dat de intrusie zeer waarschijnlijk is geïnitieerd door Rwanda.' Het Security Lab van Amnesty International bevestigt de sporen van infectie.

Data News Jobs