Trends
Stijn Fockedey

Elf Belgische ziekenhuizen en één woon-zorgcentrum starten met de thuisopvolging van covid-19-patiënten met milde symptomen. Zo'n duizend patiënten gebruiken daarvoor binnenkort apparatuur en software van Byteflies. Het Vlaamse technologiebedrijf test met het UZ Gent straks ook een slimme pleister die de metingen automatisch kan uitvoeren.

Knack
Thierry Denoël

Woensdag wordt Coronalert gelanceerd. De app van de federale overheid is gebaseerd op de Duitse corona-app en wordt als 'privacyveilig' gepromoot. Maar België paste de Duitse code aan. Daardoor beschikt de overheid in principe over voldoende informatie om te controleren wie de app gebruikt en wie niet.

Trends
Patrick Claerhout

De Belgische fintechspeler mozzeno, die particulieren toelaat onrechtstreeks geld te lenen aan andere particulieren, haalt 3 miljoen euro vers kapitaal op. De belangrijkste bijdrage komt van een nieuwe aandeelhouder: Federale Verzekering.

Trends
Uit het magazine
Kurt De Cat

De coronacrisis hakt stevig in op de evenementensector. Het Antwerpse audiovisuele bedrijf Blue Moon probeert nieuwe inkomsten aan te boren door te investeren in onlinestudio's om bedrijfsevents te streamen. "Met die nieuwe business willen we versterkt uit de crisis komen", zeggen de zaakvoerders.

MoneyTalk
Uit het magazine
Stijn Fockedey

De hoeken van ons huis netjes stofzuigen, het blijkt een helse opgave. Maar geen nood, op YouTube stikt het van de reclame voor producten die die klus klaren. Geldklopperij allicht, maar ik laat me voor één keer vangen, want ik wil weten wie die oplichters zijn. Ik kom terecht in een netwerk van webshops die een Schotse postbus delen met een schimmig bedrijfje uit Belize en eisen dat je hun prullen naar China terugstuurt. Welkom in de wereld van het professionele consumentenbedrog.

Data News Jobs