Trends
Stijn Fockedey

Telenet leek tot voor kort wel een kasteel met een dubbele slotgracht. Zijn immens populaire kabelnetwerk en even populaire tv-decoder waren onoverkomelijke obstakels voor de concurrentie. De update over het eerste halfjaar van 2022 toont nog maar eens dat digitale televisie voor steeds minder mensen een noodzaak is, Netflix en andere streamingdiensten dempen verder die eerste gracht. Proximus probeert dan weer met een nieuw glasvezelnetwerk de tweede gracht te dempen.

Trends
Myrte De Decker

De Belg spendeerde gemiddeld 1.015 euro aan online-aankopen in 2021, goed voor een omzet van bijna 12 miljard euro. Maar een aanzienlijk deel daarvan vloeit naar onze buurlanden. "Het is nog niet te laat voor de Belgische e-commerce, maar we moeten snel ingrijpen", klinkt het bij de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven.

Trends
Stijn Fockedey

Na lang onderhandelen hebben Telenet en de netbeheerder Fluvius een akkoord over de vervanging van ongeveer 3 miljoen kabelaansluitingen door snellere aansluitingen van glasvezel. Telenet moet daarvoor zijn kroonjuweel, het kabelnetwerk, verzelfstandigen en combineren met het kabelnetwerk van Fluvius. Dat was nodig, want binnen enkele jaren komt Telenet in een nieuw en moeilijker tijdperk met hardere concurrentie.

Trends
Uit het magazine
Frédéric Brébant

Proximus en Odoo gaan een alliantie aan. In een exclusief interview met Trends vertellen de CEO's, Guillaume Boutin en Fabien Pinckaers, wat de telecomoperator en de uitgever van software voor bedrijfsbeheer voor elkaar kunnen betekenen.

Trends
Patrick Claerhout

Portima, het IT-platform dat verzekeringsmaatschappijen en -makelaars met elkaar verbindt, neemt het insurtechbedrijf Harukey over. Harukey is vooral bekend voor zijn softwaretoepassing e-GOR, die focust op de distributie en het beheer van levensverzekeringen.

Trends
Uit het magazine
Stijn Fockedey

Elon Musk is de machtigste zakenman ter wereld. Hij kan zijn zakelijke imperium enkel ongestoord uitbreiden door meer politieke macht te vergaren. Daarvoor kan hij rekenen op een loyaal leger van onlinefans. Met de ene roekeloze tweet na de andere bouwt hij een enorme populariteit en politieke invloed op, zodat vijandige Amerikaanse politici en waakhonden hem niets meer kunnen maken.

Data News Jobs