Trends
Uit het magazine
Stijn Fockedey

Bijna zeventien maanden lang moest Filip Gydé door de pandemie de Amerikaanse multinational CTG besturen vanuit zijn Brugse thuis. Gydé is een van de zeldzame Belgen die een bedrijf leiden met een notering op de Amerikaanse techbeurs Nasdaq. "Als ik de voorbije maanden al wakker heb gelegen, dan was het van de veiligheid van onze medewerkers, niet van de cijfers."

Trends
Stijn Fockedey

Slecht nieuws voor Ant Financial en zijn eigenaar Alibaba. Zijn in China zeer populaire betaalapp Alipay mag wellicht geen kleine leningen meer aanbieden. "De Chinese overheid perkt al twee jaar de macht in van techgiganten zoals Alibaba", zegt China-expert Pascal Coppens.

Trends
Uit het magazine

De 1,5 miljoen digicorders in de Vlaamse huiskamers zijn het kroonjuweel van Telenet. De telecomoperator legt daarmee een solide slot op de gouden kooi die het rond zijn klanten bouwde. Maar er komt steeds meer concurrentie voor de digicorder en het bijbehorende videoaanbod van Telenet. Het toestel staat symbool voor de uitdaging voor Telenet om niet gedegradeerd te worden tot een netwerk van 'domme buizen'.

Trends
Alain Mouton

De rekruteringsbureaus zijn samen met de publieke arbeidsbemiddelaars en de uitzendbureaus in België de belangrijkste kanalen om werk te vinden, zo blijkt uit onderzoek van de hr-dienstengroep Randstad. Ondertussen worden ook techbedrijven als Google, Facebook en LinkedIn almaar belangrijker op de rekruteringsmarkt.

Trends
Stijn Fockedey

Telenet introduceert niet-doorspoelbare reclame voor wie uitgesteld kijkt. De operator hield vijftien jaar het been stijf ondanks intens gelobby van de commerciële zenders die benadeeld werden door het massaal doorspoelen van reclame. Telenet riskeert nu de woede van zijn klanten en de machtspositie van zijn decoder in de Vlaamse huiskamer.

Data News Jobs