De Belgische start-up EMAsphere biedt bedrijfsleiders online dashboards en grafieken waarmee ze financiële en operationele indicatoren die essentieel zijn bij het nemen van beslissingen kunnen opvolgen.

Het bedrijfje haalt zijn gegevens rechtstreeks uit de bedrijfssoftware van een onderneming (hoofzakelijk uit het boekhoudsysteem), ongeacht het feit of die boekhouding intern wordt gevoerd dan wel aan een accountantskantoor wordt uitbesteed.

EMAsphere werd in 2013 opgericht in Marche-en-Famenne, en telt momenteel ruim 15 medewerkers die zich toeleggen op het dagdagelijks bestuur, de ontwikkeling, communicatie, promotie en verkoop.

Begin 2016 kon de starter 2 miljoen euro ophalen bij enkele niet nader genoemde privébeleggers. "Het gaat voornamelijk om ondernemers en bedrijfsleiders die onder de indruk waren van de werking van de tool, de duidelijkheid van de grafieken en de voordelen van de online oplossing" prijst voorzitter van de Raad van Bestuur Antoine Duchateau zijn waar.

In de loop van 2016 wil EMAsphere zijn distributienetwerk verder uitbreiden door samenwerkingsverbanden op te zetten met onafhankelijke partners in België, Luxemburg, Nederland, Zwitserland en Frankrijk.

Tegen 2020 wil het bedrijfje zich profileren als een van belangrijkste Europese spelers binnen de markt van sturings- en beheerinstrumenten voor kmo's, en meer dan 10.000 klanten bedienen via haar platform.

De Belgische start-up EMAsphere biedt bedrijfsleiders online dashboards en grafieken waarmee ze financiële en operationele indicatoren die essentieel zijn bij het nemen van beslissingen kunnen opvolgen. Het bedrijfje haalt zijn gegevens rechtstreeks uit de bedrijfssoftware van een onderneming (hoofzakelijk uit het boekhoudsysteem), ongeacht het feit of die boekhouding intern wordt gevoerd dan wel aan een accountantskantoor wordt uitbesteed.EMAsphere werd in 2013 opgericht in Marche-en-Famenne, en telt momenteel ruim 15 medewerkers die zich toeleggen op het dagdagelijks bestuur, de ontwikkeling, communicatie, promotie en verkoop.Begin 2016 kon de starter 2 miljoen euro ophalen bij enkele niet nader genoemde privébeleggers. "Het gaat voornamelijk om ondernemers en bedrijfsleiders die onder de indruk waren van de werking van de tool, de duidelijkheid van de grafieken en de voordelen van de online oplossing" prijst voorzitter van de Raad van Bestuur Antoine Duchateau zijn waar.In de loop van 2016 wil EMAsphere zijn distributienetwerk verder uitbreiden door samenwerkingsverbanden op te zetten met onafhankelijke partners in België, Luxemburg, Nederland, Zwitserland en Frankrijk.Tegen 2020 wil het bedrijfje zich profileren als een van belangrijkste Europese spelers binnen de markt van sturings- en beheerinstrumenten voor kmo's, en meer dan 10.000 klanten bedienen via haar platform.