De saas-software MSmetrix van Icometrix levert betrouwbare analyses van de twee belangrijkste manifestaties van MS in de hersenen op basis van klassieke MRI-scans. Intussen wordt het pakket (dat in maart van vorig jaar gelanceerd werd) al gebruikt door 200 ziekenhuizen, goed voor de opvolging van een 2000-tal patiënten in 45 landen.

De twee miljoen euro die nu wordt opgehaald, komt van het Leuvense Capricorn ICT Arkiv fonds, Annie Vereecken (Biover II), voormalig Cartagenia -ceo Herman Verrelst en reeds bestaande aandeelhouders zoals de universiteiten van Leuven en Antwerpen, en het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen.

Bij de opstart van Icometrix in 2011 door ceo Dirk Loeckx en Wim Van Hecke haalde de spin-off trouwens al eens 300.000 euro op.

Het verse kapitaal zal worden aangewend om MSmetrix verder wereldwijd te verspreiden, een saleskantoor te openen in de Amerikaanse stad Boston, en de software klaar te maken voor andere aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer. Er worden ook extra mensen aangeworven, en het team verhuist naar een nieuwe locatie.

De saas-software MSmetrix van Icometrix levert betrouwbare analyses van de twee belangrijkste manifestaties van MS in de hersenen op basis van klassieke MRI-scans. Intussen wordt het pakket (dat in maart van vorig jaar gelanceerd werd) al gebruikt door 200 ziekenhuizen, goed voor de opvolging van een 2000-tal patiënten in 45 landen. De twee miljoen euro die nu wordt opgehaald, komt van het Leuvense Capricorn ICT Arkiv fonds, Annie Vereecken (Biover II), voormalig Cartagenia -ceo Herman Verrelst en reeds bestaande aandeelhouders zoals de universiteiten van Leuven en Antwerpen, en het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen. Bij de opstart van Icometrix in 2011 door ceo Dirk Loeckx en Wim Van Hecke haalde de spin-off trouwens al eens 300.000 euro op. Het verse kapitaal zal worden aangewend om MSmetrix verder wereldwijd te verspreiden, een saleskantoor te openen in de Amerikaanse stad Boston, en de software klaar te maken voor andere aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer. Er worden ook extra mensen aangeworven, en het team verhuist naar een nieuwe locatie.