Accelleran is een bedrijfje dat werd opgericht in 2013 door Trevor Moore, een Brit die in ons land was beland omdat hij zijn Belgische vrouw was gevolgd. De start-up werkt aan software-oplossingen voor fabrikanten van LTE small cells, kleine antennes die het bereik van het LTE-netwerk verbeteren in afgelegen gebieden en op plaatsen waar veel mensen komen.

Het team rond Moore, dat heel wat ervaring opdeed bij Britse sectorgenoten als ip.access, voorziet in de hele softwarestack die nodig is voor de bouw van small cells. Het bedrijfje heeft ook al heel wat strategische hardware-partners rond zich verzameld, zoals Broadcom, Intel, Cavium en Radisys.

Aanvankelijk werd er - in de beste Silicon Valley traditie - vanuit de garage van Moore gewerkt, maar intussen is het team van twaalf verhuisd naar de kantoren van de Idealabs-incubator in Antwerpen.

"In België zijn small cells nog niet zo gekend", legt Rudi Severijns van het Ark Angels Activator Fonds uit, dat samen met het fonds rond Imec Capital-E 3 miljoen euro investeert in Accelleran, "maar in landen zoals Groot-Brittannië gaat het hard met de technologie."

"Wereldwijd gaan small cells zowat alle Wimax-oplossingen vervangen, omdat ze veel kostenefficiënter zijn", klinkt het. "Bovendien ga je small cells ook steeds vaker zien opduiken in het straatbeeld, in drukke stedelijke gebieden met een grote densiteit, waar het netwerk snel overbelast kan geraken."

Eigen middelen

Het is de eerste keer dat Accelleran kapitaal ophaalt in deze A-ronde, de start-up werkte tot nu volledig met eigen middelen.

"We zijn uiteraard erg blij dat de bovengenoemde locale investeerders in ons geloven en met ons in zee gaan", aldus ceo Trevor Moore. "Dankzij de investering kunnen we onze business een boost geven, en onze producten verder op punt stellen voor onze belangrijkste doelmarkten."

Accelleran is een bedrijfje dat werd opgericht in 2013 door Trevor Moore, een Brit die in ons land was beland omdat hij zijn Belgische vrouw was gevolgd. De start-up werkt aan software-oplossingen voor fabrikanten van LTE small cells, kleine antennes die het bereik van het LTE-netwerk verbeteren in afgelegen gebieden en op plaatsen waar veel mensen komen. Het team rond Moore, dat heel wat ervaring opdeed bij Britse sectorgenoten als ip.access, voorziet in de hele softwarestack die nodig is voor de bouw van small cells. Het bedrijfje heeft ook al heel wat strategische hardware-partners rond zich verzameld, zoals Broadcom, Intel, Cavium en Radisys. Aanvankelijk werd er - in de beste Silicon Valley traditie - vanuit de garage van Moore gewerkt, maar intussen is het team van twaalf verhuisd naar de kantoren van de Idealabs-incubator in Antwerpen. "In België zijn small cells nog niet zo gekend", legt Rudi Severijns van het Ark Angels Activator Fonds uit, dat samen met het fonds rond Imec Capital-E 3 miljoen euro investeert in Accelleran, "maar in landen zoals Groot-Brittannië gaat het hard met de technologie." "Wereldwijd gaan small cells zowat alle Wimax-oplossingen vervangen, omdat ze veel kostenefficiënter zijn", klinkt het. "Bovendien ga je small cells ook steeds vaker zien opduiken in het straatbeeld, in drukke stedelijke gebieden met een grote densiteit, waar het netwerk snel overbelast kan geraken."Eigen middelen Het is de eerste keer dat Accelleran kapitaal ophaalt in deze A-ronde, de start-up werkte tot nu volledig met eigen middelen. "We zijn uiteraard erg blij dat de bovengenoemde locale investeerders in ons geloven en met ons in zee gaan", aldus ceo Trevor Moore. "Dankzij de investering kunnen we onze business een boost geven, en onze producten verder op punt stellen voor onze belangrijkste doelmarkten."