Android heeft zo'n 86 procent van de smartphonemarkt in handen. Dat staat in de laatste marktcijfers die Gartner heeft vrijgegeven. De weinige groei die nog te vinden is in de smartphonemarkt gebeurt volgens Gartner vooral in de nieuwe markten waar gebruikers nog aan het upgraden zijn van klassieke gsm's. Daarnaast wint Android gebruikers met de opkomst van premium smartphones, zoals Samsung's Galaxy S7.

., .
. © .

Apple's iOS verliest ondertussen bijna twee procentpunten en gaat van 14,6 procent verleden jaar naar 12,9 procent. Alleen Microsoft's Windows smartphoneplatform doet het slechter. Dat staat nu op 0,6 procent, tegenover 2,5 procent vorig jaar.

., .
. © .

Bij de merken is Samsung nog altijd de grootste, boven Apple en, op de derde plaats, Huawei.

Android heeft zo'n 86 procent van de smartphonemarkt in handen. Dat staat in de laatste marktcijfers die Gartner heeft vrijgegeven. De weinige groei die nog te vinden is in de smartphonemarkt gebeurt volgens Gartner vooral in de nieuwe markten waar gebruikers nog aan het upgraden zijn van klassieke gsm's. Daarnaast wint Android gebruikers met de opkomst van premium smartphones, zoals Samsung's Galaxy S7. Apple's iOS verliest ondertussen bijna twee procentpunten en gaat van 14,6 procent verleden jaar naar 12,9 procent. Alleen Microsoft's Windows smartphoneplatform doet het slechter. Dat staat nu op 0,6 procent, tegenover 2,5 procent vorig jaar.Bij de merken is Samsung nog altijd de grootste, boven Apple en, op de derde plaats, Huawei.