'We moeten heel voorzichtig omgaan met artificiële intelligentie', zei Musk in gesprek met een groep studenten van het Massachusetts Institute of Technology (MIT). 'Als je me vraagt wat de grootste existentiële bedreiging van de mens is, dan is het dat wel.We zijn bezig met een duivel te voeden.'

'Ik denk steeds vaker dat we een soort orgaan nodig hebben dat het overzicht bewaart, een regulator die erover waakt dat we op een dag iets heel stoms doen. Dat kan gebeuren op een nationaal of internationaal niveau.'

Een computer als brein

Musk zelf stond mee aan de wieg van het betalingssysteem PayPal en werkt ook voor Tesla, dat elektrische wagens maakt. Met zijn bedrijf SpaceX wil het ruimtereizen aan particulieren aanbieden. De bedoeling is om op termijn ook een kolonie op de planeet Mars uit te bouwen.

Vinger aan de pols

Opmerkelijk genoeg investert Musk zelf ook in kunstmatige intelligentie. 'Maar dat is gewoon om de vinger aan de pols te houden van nieuwe ontwikkelingen', zegt hij daarover.

Samen met Facebook-topman Mark Zuckerberg is Musk een van de drijvende krachten achter Vicarious, een bedrijf dat een computer wil ontwikkelen die denkt als een mens en waarbij die delen van de hersenen worden nagemaakt die deel verantwoordelijke zijn voor het ziche, onze lichaamsbeweging en ons gebruik van taal. (JH)

De volledige uiteenzetting van Musk kan je hier bekijken.

'We moeten heel voorzichtig omgaan met artificiële intelligentie', zei Musk in gesprek met een groep studenten van het Massachusetts Institute of Technology (MIT). 'Als je me vraagt wat de grootste existentiële bedreiging van de mens is, dan is het dat wel.We zijn bezig met een duivel te voeden.''Ik denk steeds vaker dat we een soort orgaan nodig hebben dat het overzicht bewaart, een regulator die erover waakt dat we op een dag iets heel stoms doen. Dat kan gebeuren op een nationaal of internationaal niveau.'Musk zelf stond mee aan de wieg van het betalingssysteem PayPal en werkt ook voor Tesla, dat elektrische wagens maakt. Met zijn bedrijf SpaceX wil het ruimtereizen aan particulieren aanbieden. De bedoeling is om op termijn ook een kolonie op de planeet Mars uit te bouwen.Opmerkelijk genoeg investert Musk zelf ook in kunstmatige intelligentie. 'Maar dat is gewoon om de vinger aan de pols te houden van nieuwe ontwikkelingen', zegt hij daarover. Samen met Facebook-topman Mark Zuckerberg is Musk een van de drijvende krachten achter Vicarious, een bedrijf dat een computer wil ontwikkelen die denkt als een mens en waarbij die delen van de hersenen worden nagemaakt die deel verantwoordelijke zijn voor het ziche, onze lichaamsbeweging en ons gebruik van taal. (JH)De volledige uiteenzetting van Musk kan je hier bekijken.