De BYOD-trend heeft de interesse in methodes om de desktop te virtualiseren in een stroomversnelling gebracht. De vraag om op eender welk toestel te kunnen werken, los van een besturingssysteem, klinkt steeds nadrukkelijker.

Het virtuele platform van Awingu kan alvast zowat alle bedrijfsapplicaties (Word, Excel, maar ook legacy-toepassingen tot zelfs native AS/400 applicaties) via een webbrowser laten werken op tablets en op smartphones. Enige voorwaarde is dat de gebruikte webbrowser HTLM 5 ondersteunt.

Coo Joris van Rymenant van Nextel toont zich dan ook enthousiast over de samenwerking: "Dankzij deze oplossing krijgen werknemers op een makkelijke, snelle en veilige manier toegang tot hun bedrijfsapplicaties, op om het even welk toestel. Omdat we zowel operator als integrator zijn, opent dat nieuwe mogelijkheden voor onze klanten."

Nextel zal de oplossing van Awingu overigens niet enkel aanbieden aan kmo's, maar ook aanbieden en integreren bij grote bedrijven en organisaties in de gezondheidszorg en andere openbare diensten.

Awingu, dat geleid wordt door Walter Van Uytven, sloot intussen ook al deals af met o.a. Samsung en Ingram Micro. De starter werkt voor 100 procent via partners.

De BYOD-trend heeft de interesse in methodes om de desktop te virtualiseren in een stroomversnelling gebracht. De vraag om op eender welk toestel te kunnen werken, los van een besturingssysteem, klinkt steeds nadrukkelijker.Het virtuele platform van Awingu kan alvast zowat alle bedrijfsapplicaties (Word, Excel, maar ook legacy-toepassingen tot zelfs native AS/400 applicaties) via een webbrowser laten werken op tablets en op smartphones. Enige voorwaarde is dat de gebruikte webbrowser HTLM 5 ondersteunt.Coo Joris van Rymenant van Nextel toont zich dan ook enthousiast over de samenwerking: "Dankzij deze oplossing krijgen werknemers op een makkelijke, snelle en veilige manier toegang tot hun bedrijfsapplicaties, op om het even welk toestel. Omdat we zowel operator als integrator zijn, opent dat nieuwe mogelijkheden voor onze klanten."Nextel zal de oplossing van Awingu overigens niet enkel aanbieden aan kmo's, maar ook aanbieden en integreren bij grote bedrijven en organisaties in de gezondheidszorg en andere openbare diensten.Awingu, dat geleid wordt door Walter Van Uytven, sloot intussen ook al deals af met o.a. Samsung en Ingram Micro. De starter werkt voor 100 procent via partners.