Awingu wil met de nieuwe financiële injectie vooral de internationale expansie doortrekken en zijn groeiscenario verder uitbouwen. De investeringsronde werd geleid door de refererentieaandeelhouders Michel Akkermans (via de nv Pamica) en Proximus.

Met het virtuele cloudplatform van Awingu kunnen ondernemingen zowat al hun oude bedrijfsapplicaties (van legacy-toepassingen tot native AS/400 applicaties) via een webbrowser laten werken op tablets en op smartphones. Enige voorwaarde is dat die webbrowser HTML 5 ondersteunt.

Het grote verschil met de toepassingen van bekende concurrenten zoals Citrix en VMware is dat je met Awingu niets hoeft te installeren op de toestellen: er is geen lokaleagent nodig, noch een VPN. De software maakt een verbinding met de authenticatieserver van de klant, met de applicatieservers en met de fileservers. Daarbij moet er niets veranderd worden in de backend.

Awingu werd opgericht in 2011 door serieondernemer Kristof De Spiegeleer, maar het is pas sinds het aantrekken van Walter Van Uytven als ceo en Michel Akkermans (ex Clear2Pay) als voorzitter in 2014 dat het echt hard begint te gaan met de start-up.

Intussen werkt Awingu samen met internationale partners zoals Microsoft, HP Enterprise, Google en IBM. Sinds zijn ontstaan heeft het bedrijfje al om en bij de 18 miljoen euro opgehaald, onder meer bij het durfkapitaalfonds Hummingbird Ventures, PMV, Proximus én bij Michel Akkermans. Enkele maanden geleden werd het team rond Van Uytven ook verkozen tot Start-up van het Jaar op de Data News Awards.

Beveiligde toegang

"De innovatiestrategie van Proximus steunt op sterke partnerships met innovatieve bedrijven zoals Awingu", prijst ceo Dominique Leroy van Proximus de innovatieve start-up. "Dankzij het virtuele cloudplatform van Awingu hebben medewerkers van onze Proximusbedrijfsklanten overal, op elk moment en op elk toestel een beveiligde toegang tot hun bedrijfsapplicaties en documenten. Dit laat hen toe om efficiënter en vlot samen te werken met hun collega's."

Serieondernemer en voorzitter van Awingu Michel Akkermans gelooft sterk in het expansieve groeiscenario: "Deze onderneming beschikt over een bijzonder gebruiksvriendelijke technologie en een scherpe organisatie met heel wat ervaring en talent."

Awingu wil met de nieuwe financiële injectie vooral de internationale expansie doortrekken en zijn groeiscenario verder uitbouwen. De investeringsronde werd geleid door de refererentieaandeelhouders Michel Akkermans (via de nv Pamica) en Proximus. Met het virtuele cloudplatform van Awingu kunnen ondernemingen zowat al hun oude bedrijfsapplicaties (van legacy-toepassingen tot native AS/400 applicaties) via een webbrowser laten werken op tablets en op smartphones. Enige voorwaarde is dat die webbrowser HTML 5 ondersteunt.Het grote verschil met de toepassingen van bekende concurrenten zoals Citrix en VMware is dat je met Awingu niets hoeft te installeren op de toestellen: er is geen lokaleagent nodig, noch een VPN. De software maakt een verbinding met de authenticatieserver van de klant, met de applicatieservers en met de fileservers. Daarbij moet er niets veranderd worden in de backend.Awingu werd opgericht in 2011 door serieondernemer Kristof De Spiegeleer, maar het is pas sinds het aantrekken van Walter Van Uytven als ceo en Michel Akkermans (ex Clear2Pay) als voorzitter in 2014 dat het echt hard begint te gaan met de start-up.Intussen werkt Awingu samen met internationale partners zoals Microsoft, HP Enterprise, Google en IBM. Sinds zijn ontstaan heeft het bedrijfje al om en bij de 18 miljoen euro opgehaald, onder meer bij het durfkapitaalfonds Hummingbird Ventures, PMV, Proximus én bij Michel Akkermans. Enkele maanden geleden werd het team rond Van Uytven ook verkozen tot Start-up van het Jaar op de Data News Awards. Beveiligde toegang"De innovatiestrategie van Proximus steunt op sterke partnerships met innovatieve bedrijven zoals Awingu", prijst ceo Dominique Leroy van Proximus de innovatieve start-up. "Dankzij het virtuele cloudplatform van Awingu hebben medewerkers van onze Proximusbedrijfsklanten overal, op elk moment en op elk toestel een beveiligde toegang tot hun bedrijfsapplicaties en documenten. Dit laat hen toe om efficiënter en vlot samen te werken met hun collega's." Serieondernemer en voorzitter van Awingu Michel Akkermans gelooft sterk in het expansieve groeiscenario: "Deze onderneming beschikt over een bijzonder gebruiksvriendelijke technologie en een scherpe organisatie met heel wat ervaring en talent."