Het Drupal-dienstenbedrijf Acquia heeft in een serie G-kapitaalronde nog eens de aanzienlijke som van 55 miljoen dollar opgehaald.

Naast bestaande investeerders New Enterprise Associates (NEA) en Split Rock Partners, stapt ook Centerview Capital Technology in het kapitaal van het bedrijf.

Verspreid over 8 verschillende rondes, heeft Acquia intussen al minstens 188,6 miljoen dollar opgehaald (168 miljoen euro), onder meer bij Amazon, Goldman Sachs, Sigma Partners en de twee bovengenoemde durfkapitalisten.

Beursgang

Hoewel zo'n nieuwe kapitaalronde duidelijk een teken van vertrouwen is, zou hij er volgens sommigen op kunnen wijzen dat de beursgang van Acquia, die voorzien was voor eind dit jaar/begin volgend jaar, in de koelkast wordt gestoken.

In een korte reactie aan Data News wordt dat alvast weerlegd door Buytaert zelf. "Het is nu eenmaal een goede periode om geld op te halen, en deze ronde geeft ons meer opties en stelt ons in staat om de controle over de timing voor een beursgang te behouden."

"Het is wel degelijk de bedoeling om met Acquia naar de beurs te gaan", benadrukt de cto, "we werken er ook naartoe, maar het tijdstip moet juist zitten."

Als de bedenker van Drupal daarmee al één ding duidelijk maakt, dan wel dat die beursgang toch wat vertraging heeft opgelopen.

Acquia moet de Amerikaanse beurswaakhond SEC ook op de hoogte brengen van plannen om naar de beurs te gaan, en dat lijkt tot op heden nog niet gebeurd.

Het Drupal-dienstenbedrijf Acquia heeft in een serie G-kapitaalronde nog eens de aanzienlijke som van 55 miljoen dollar opgehaald. Naast bestaande investeerders New Enterprise Associates (NEA) en Split Rock Partners, stapt ook Centerview Capital Technology in het kapitaal van het bedrijf. Verspreid over 8 verschillende rondes, heeft Acquia intussen al minstens 188,6 miljoen dollar opgehaald (168 miljoen euro), onder meer bij Amazon, Goldman Sachs, Sigma Partners en de twee bovengenoemde durfkapitalisten. Beursgang Hoewel zo'n nieuwe kapitaalronde duidelijk een teken van vertrouwen is, zou hij er volgens sommigen op kunnen wijzen dat de beursgang van Acquia, die voorzien was voor eind dit jaar/begin volgend jaar, in de koelkast wordt gestoken. In een korte reactie aan Data News wordt dat alvast weerlegd door Buytaert zelf. "Het is nu eenmaal een goede periode om geld op te halen, en deze ronde geeft ons meer opties en stelt ons in staat om de controle over de timing voor een beursgang te behouden." "Het is wel degelijk de bedoeling om met Acquia naar de beurs te gaan", benadrukt de cto, "we werken er ook naartoe, maar het tijdstip moet juist zitten." Als de bedenker van Drupal daarmee al één ding duidelijk maakt, dan wel dat die beursgang toch wat vertraging heeft opgelopen. Acquia moet de Amerikaanse beurswaakhond SEC ook op de hoogte brengen van plannen om naar de beurs te gaan, en dat lijkt tot op heden nog niet gebeurd.