Anders dan bij de populaire quadcopters van merken als Parrot of DJI, kan je het toestel van Fleye vasthouden terwijl het is ingeschakeld, aanraken, een duwtje geven en gewoon binnenshuis gebruiken indien nodig.

Het ding, dat nog het beste kan omschreven worden als een vliegende voetbal, moet 1.250 euro gaan kosten, al kunnen de eerste geldschieters op Kickstarter de drone al vanaf 599 euro op de kop tikken.

Bedenker Laurent Eschenauer maakt zich sterk dat het om het veiligste toestel gaat in zijn soort. Dat veiligheidsaspect wordt trouwens steeds belangrijker. Enkele maanden geleden verloor popidool Enrique Iglesias nog één van zijn vingers tijdens een optreden toen hij te dicht in de buurt van een quadcopter kwam.

De Fleye-drone wordt bestuurd via een iOS of een Android-app, waarmee je ook de ingebouwde camera kan bedienen. Die camera kan foto's schieten van 5 megapixels, en videobeelden in 1080p.

Fleye werd in 2014 opgericht, en kon al rekenen op een financiële injectie van 600.000 euro van het Luikse investeringsfonds The Factory en van de overheid. Met de Kickstarter-campagne die deze week van start is gegaan hoopt het team nog eens 175.000 euro extra op te halen, in de eerste plaats om de kosten te kunnen dekken voor de commercialisering van het product.

De Fleye-drone maakt gebruik van het ducted fan UAV-principe (met 'getunnelde' schroef dus), dat we kennen van grote industriële drones. Het toestel weegt echter maar 450 gram, en zou het ruim tien minuten moeten kunnen uitzingen in de lucht.

Eschenauer hoopt ook dat externe ontwikkelaars apps zullen bouwen voor zijn geesteskind. Daartoe werd er alvast een open API en een SDK vrijgegeven.

Anders dan bij de populaire quadcopters van merken als Parrot of DJI, kan je het toestel van Fleye vasthouden terwijl het is ingeschakeld, aanraken, een duwtje geven en gewoon binnenshuis gebruiken indien nodig. Het ding, dat nog het beste kan omschreven worden als een vliegende voetbal, moet 1.250 euro gaan kosten, al kunnen de eerste geldschieters op Kickstarter de drone al vanaf 599 euro op de kop tikken. Bedenker Laurent Eschenauer maakt zich sterk dat het om het veiligste toestel gaat in zijn soort. Dat veiligheidsaspect wordt trouwens steeds belangrijker. Enkele maanden geleden verloor popidool Enrique Iglesias nog één van zijn vingers tijdens een optreden toen hij te dicht in de buurt van een quadcopter kwam. De Fleye-drone wordt bestuurd via een iOS of een Android-app, waarmee je ook de ingebouwde camera kan bedienen. Die camera kan foto's schieten van 5 megapixels, en videobeelden in 1080p. Fleye werd in 2014 opgericht, en kon al rekenen op een financiële injectie van 600.000 euro van het Luikse investeringsfonds The Factory en van de overheid. Met de Kickstarter-campagne die deze week van start is gegaan hoopt het team nog eens 175.000 euro extra op te halen, in de eerste plaats om de kosten te kunnen dekken voor de commercialisering van het product. De Fleye-drone maakt gebruik van het ducted fan UAV-principe (met 'getunnelde' schroef dus), dat we kennen van grote industriële drones. Het toestel weegt echter maar 450 gram, en zou het ruim tien minuten moeten kunnen uitzingen in de lucht. Eschenauer hoopt ook dat externe ontwikkelaars apps zullen bouwen voor zijn geesteskind. Daartoe werd er alvast een open API en een SDK vrijgegeven.