Het principe van govroam is eenvoudig: overheidsmedewerkers gebruiken hun eigen gebruikersnaam en wachtwoord om veilig te surfen op het draadloze netwerk van hun eigen overheidsdienst, maar ook op de netwerken van alle andere deelnemende organisaties.

Dit gebeurt door de toegangsauthenticatie voor draadloze netwerken op een veilige manier onderling te koppelen.

In België biedt Belnet govroam aan, in Nederland is dit de Stichting govroam. Dankzij de samenwerkingsovereenkomst die beide landen hebben ondertekend, kan een Belgische overheidsmedewerker voortaan ook surfen op de wifi-netwerken van deelnemende overheden in Nederland, en omgekeerd.

"Govroam maakt overheidsmedewerkers mobieler en zorgt ervoor dat ze efficiënter kunnen samenwerken, ook over landsgrenzen heen", legt directeur van Belnet Jan Torreele uit.

Internationale uitrol

Belnet en de Stiching govroam zien hun samenwerkingsovereenkomst als de eerste stap naar een internationale uitrol van govroam. Beide landen werken samen om govroam verder te uniformiseren en er een internationale standaard van te maken. Verschillende andere landen hebben alvast interesse getoond.

Govroam is gebaseerd op 'eduroam', een gelijkaardig project binnen de onderzoeks- en onderwijssector. Omdat ook overheidsdiensten steeds meer samenwerken, is govroam ideaal om het gebruik van draadloze netwerken te vereenvoudigen.

Elke organisatie bepaalt bovendien zelf wie welke toegangsrechten op het netwerk krijgt.

Voor meer informatie: www.govroam.be of www.govroam.nl

Het principe van govroam is eenvoudig: overheidsmedewerkers gebruiken hun eigen gebruikersnaam en wachtwoord om veilig te surfen op het draadloze netwerk van hun eigen overheidsdienst, maar ook op de netwerken van alle andere deelnemende organisaties. Dit gebeurt door de toegangsauthenticatie voor draadloze netwerken op een veilige manier onderling te koppelen.In België biedt Belnet govroam aan, in Nederland is dit de Stichting govroam. Dankzij de samenwerkingsovereenkomst die beide landen hebben ondertekend, kan een Belgische overheidsmedewerker voortaan ook surfen op de wifi-netwerken van deelnemende overheden in Nederland, en omgekeerd."Govroam maakt overheidsmedewerkers mobieler en zorgt ervoor dat ze efficiënter kunnen samenwerken, ook over landsgrenzen heen", legt directeur van Belnet Jan Torreele uit.Internationale uitrolBelnet en de Stiching govroam zien hun samenwerkingsovereenkomst als de eerste stap naar een internationale uitrol van govroam. Beide landen werken samen om govroam verder te uniformiseren en er een internationale standaard van te maken. Verschillende andere landen hebben alvast interesse getoond.Govroam is gebaseerd op 'eduroam', een gelijkaardig project binnen de onderzoeks- en onderwijssector. Omdat ook overheidsdiensten steeds meer samenwerken, is govroam ideaal om het gebruik van draadloze netwerken te vereenvoudigen. Elke organisatie bepaalt bovendien zelf wie welke toegangsrechten op het netwerk krijgt.Voor meer informatie: www.govroam.be of www.govroam.nl