De Belgische tech-ondernemers laten een frisse wind waaien door onze economie. Spectaculaire fondsenwervingen en overnames volgen elkaar op.

Voor de duidelijkheid bracht Omar Mohout, growth engineer bij Sirris (steunpunt voor de technologische industrie), zo goed als alle tech start-ups die in België werden opgericht de voorbije jaren, samen.

Zijn interactieve kaart toont een intense activiteit in het hele land, met een bijzonder grote concentratie in Brussel, Antwerpen en Gent. In Wallonië ontwikkelen er zich veelbelovende clusters rond Louvain-la-Neuve, Namen en Luik.

Legende

Rood: start-ups

Blauw: volwassen start-ups

Oranje: Mislukte start-ups

Groen: doorverkochte start-ups

De Belgische tech-ondernemers laten een frisse wind waaien door onze economie. Spectaculaire fondsenwervingen en overnames volgen elkaar op.Voor de duidelijkheid bracht Omar Mohout, growth engineer bij Sirris (steunpunt voor de technologische industrie), zo goed als alle tech start-ups die in België werden opgericht de voorbije jaren, samen. Zijn interactieve kaart toont een intense activiteit in het hele land, met een bijzonder grote concentratie in Brussel, Antwerpen en Gent. In Wallonië ontwikkelen er zich veelbelovende clusters rond Louvain-la-Neuve, Namen en Luik.