De New York Times rapporteerde vorige week dat Jack Ma, die Alibaba mee oprichtte en er de laatste jaren aan het hoofd stond, het bedrijf zou verlaten om zich te storten op filantropische doelen, waaronder onderwijs. In een interview met de South China Morning Post geeft de man zelf aan dat hij nog werkt aan een opvolgingsplan, en dat hij stapsgewijs minder met het bedrijf betrokken wilt zijn.

Het pensioen van de man zal dus nog niet voor meteen zijn. Ma gaf in 2013 al een deel van de controle over Alibaba weg, toen hij zijn rol van CEO verliet om voorzitter te worden van de Raad van Bestuur.

De New York Times rapporteerde vorige week dat Jack Ma, die Alibaba mee oprichtte en er de laatste jaren aan het hoofd stond, het bedrijf zou verlaten om zich te storten op filantropische doelen, waaronder onderwijs. In een interview met de South China Morning Post geeft de man zelf aan dat hij nog werkt aan een opvolgingsplan, en dat hij stapsgewijs minder met het bedrijf betrokken wilt zijn. Het pensioen van de man zal dus nog niet voor meteen zijn. Ma gaf in 2013 al een deel van de controle over Alibaba weg, toen hij zijn rol van CEO verliet om voorzitter te worden van de Raad van Bestuur.