Sturtewagen wil de komende drie jaar op Europees niveau de normalisatie van systemen (waar elektrotechniek en ICT met elkaar connecteren) helpen verbeteren. Het is de eerste keer dat een Belg voorzitter van de Europese koepelorganisatie wordt.

"Als land staan we erom bekend om een consensus te vinden tussen de standpunten van verschillende landen en zo met een eenduidige stem naar buiten te komen. Met Cenelec willen we verder standaarden creëren. Dat zal de handel tussen landen bevorderen en de eengemaakte Europese markt ondersteunen", zegt Sturtewagen.

Sturtewagen wil de komende drie jaar op Europees niveau de normalisatie van systemen (waar elektrotechniek en ICT met elkaar connecteren) helpen verbeteren. Het is de eerste keer dat een Belg voorzitter van de Europese koepelorganisatie wordt. "Als land staan we erom bekend om een consensus te vinden tussen de standpunten van verschillende landen en zo met een eenduidige stem naar buiten te komen. Met Cenelec willen we verder standaarden creëren. Dat zal de handel tussen landen bevorderen en de eengemaakte Europese markt ondersteunen", zegt Sturtewagen.