De onlinebeweging van Gawdat richt zich op het gelukkig maken van mensen om zo kunstmatige intelligentie positief vorm te geven. Gawdat voorspelt dat de intelligentie van machines in 2029 de menselijke intelligentie zal overtreffen. Machines zullen zich dan baseren om menselijke waarden, net als een kind van 18 maanden dat leert van zijn omgeving. Volgens de ondernemer is de keuze aan de mensheid wat we machines aanleren: hebzucht, egoïsme en angst, of liefde, mededogen en vertrouwen.

Hoe hij een miljard mensen gelukkig wil krijgen wordt niet helemaal duidelijk gemaakt. Mo Gawdat is tijdens zijn werkzaamheden voor Google bezig geweest met het zoeken naar geluk. Hij is de auteur van 'De logica van geluk', een internationale bestseller.

Wie Gawdat gaat opvolgen als CBO bij Google X is niet niet bekend.

De onlinebeweging van Gawdat richt zich op het gelukkig maken van mensen om zo kunstmatige intelligentie positief vorm te geven. Gawdat voorspelt dat de intelligentie van machines in 2029 de menselijke intelligentie zal overtreffen. Machines zullen zich dan baseren om menselijke waarden, net als een kind van 18 maanden dat leert van zijn omgeving. Volgens de ondernemer is de keuze aan de mensheid wat we machines aanleren: hebzucht, egoïsme en angst, of liefde, mededogen en vertrouwen.Hoe hij een miljard mensen gelukkig wil krijgen wordt niet helemaal duidelijk gemaakt. Mo Gawdat is tijdens zijn werkzaamheden voor Google bezig geweest met het zoeken naar geluk. Hij is de auteur van 'De logica van geluk', een internationale bestseller. Wie Gawdat gaat opvolgen als CBO bij Google X is niet niet bekend.