Ingrid Gonnissen werd in 2016 chief enterprise officer bij Orange Belgium nadat ze ruim dertig jaar aan de slag was bij Xerox. Nu kondigt ze aan dat ze eind dit jaar Orange verlaat om zich te focussen op haar zelfstandige activiteiten, waaronder bestuursmandaten en missies.

In een reactie aan Data News laat Gonnissen weten dat het een gezamenlijke keuze is van Orange en haarzelf. Enerzijds wil de operator haar B2B-tak ook buiten het mobile domein stevig laten groeien, anderzijds geeft Gonnissen zelf aan dat ze zich meer wil toeleggen op raden van bestuur, die vaak nog te weinig vrouwen tellen, en de ondersteuning van bedrijven en organisaties. "Ik heb van bij mijn start bij Orange aangegeven dat ik me ook wou toeleggen op raden van bestuur en nu is dat moment stilaan aangebroken", vertelt ze.

Gonnissen zetelde in het verleden als topvrouw van Xerox in de raad van bestuur van het bedrijf. Vandaag zit ze in de bestuursraad van ADM. Binnenkort komt daar een nieuw, nog niet nader genoemd, beursgenoteerd bedrijf bij. Al kijkt ze niet enkel naar bestuursmandaten.

"Ik wil me inzetten voor bedrijven die hun raad willen aanvullen met vrouwen die kennis hebben van de markt. Maar evenzeer in adviesraden of bedrijven die van B2C naar B2B willen gaan, hun strategie willen herbekijken, doorlichting of coaching willen. Ik heb dat heel mijn leven gedaan, dus dat wil ik ook blijven doen."

Boost Camp gaat door

Gonnissen werd dit jaar door Data News uitgeroepen tot ICT Woman of the Year. Recent zette ze ook een nieuw project op poten voor vrouwelijke young potentials die iets willen betekenen in de ICT-wereld. Dat project, waar ook Orange zijn schouders onder zette, gaat gewoon door.

"Orange en ik gaan Boost Camp blijven verderzetten tot het afsluitevent op 12 februari. Dat vinden zowel Michael (Trabbia, ceo van Orange België, nvdr) als ik belangrijk."

Nieuwe richting

Gonnissen blijft nog tot eind dit jaar bij Orange. Begin 2019 wordt ze opgevolgd door Werner De Laet die momenteel CEO van Orange Luxemburg is. Hij werkt sinds 1998 voor Orange (toen nog Mobistar) en was van 2006 tot 2013 CFO van het bedrijf. Sinds 2016 is hij ook Chief Wholesale & Innovation Officer van Orange Belgium.

"Orange wil in B2B naast mobile ook sterk groeien in ICT-diensten en aanverwante zaken. Werner heeft ook innovatie in zijn takenpakket, hij lag destijds mee aan de basis van M2M bij Orange, dus voor de nieuwe richting die de business unit wil inslaan heeft hij het profiel om dat te combineren", vertelt Gonnissen.

Herlees hier ons interview met Gonnissen naar aanleiding van haar verkiezing tot ICT Woman of the Year 2018 .

Ingrid Gonnissen werd in 2016 chief enterprise officer bij Orange Belgium nadat ze ruim dertig jaar aan de slag was bij Xerox. Nu kondigt ze aan dat ze eind dit jaar Orange verlaat om zich te focussen op haar zelfstandige activiteiten, waaronder bestuursmandaten en missies.In een reactie aan Data News laat Gonnissen weten dat het een gezamenlijke keuze is van Orange en haarzelf. Enerzijds wil de operator haar B2B-tak ook buiten het mobile domein stevig laten groeien, anderzijds geeft Gonnissen zelf aan dat ze zich meer wil toeleggen op raden van bestuur, die vaak nog te weinig vrouwen tellen, en de ondersteuning van bedrijven en organisaties. "Ik heb van bij mijn start bij Orange aangegeven dat ik me ook wou toeleggen op raden van bestuur en nu is dat moment stilaan aangebroken", vertelt ze.Gonnissen zetelde in het verleden als topvrouw van Xerox in de raad van bestuur van het bedrijf. Vandaag zit ze in de bestuursraad van ADM. Binnenkort komt daar een nieuw, nog niet nader genoemd, beursgenoteerd bedrijf bij. Al kijkt ze niet enkel naar bestuursmandaten."Ik wil me inzetten voor bedrijven die hun raad willen aanvullen met vrouwen die kennis hebben van de markt. Maar evenzeer in adviesraden of bedrijven die van B2C naar B2B willen gaan, hun strategie willen herbekijken, doorlichting of coaching willen. Ik heb dat heel mijn leven gedaan, dus dat wil ik ook blijven doen."Gonnissen werd dit jaar door Data News uitgeroepen tot ICT Woman of the Year. Recent zette ze ook een nieuw project op poten voor vrouwelijke young potentials die iets willen betekenen in de ICT-wereld. Dat project, waar ook Orange zijn schouders onder zette, gaat gewoon door."Orange en ik gaan Boost Camp blijven verderzetten tot het afsluitevent op 12 februari. Dat vinden zowel Michael (Trabbia, ceo van Orange België, nvdr) als ik belangrijk."Gonnissen blijft nog tot eind dit jaar bij Orange. Begin 2019 wordt ze opgevolgd door Werner De Laet die momenteel CEO van Orange Luxemburg is. Hij werkt sinds 1998 voor Orange (toen nog Mobistar) en was van 2006 tot 2013 CFO van het bedrijf. Sinds 2016 is hij ook Chief Wholesale & Innovation Officer van Orange Belgium."Orange wil in B2B naast mobile ook sterk groeien in ICT-diensten en aanverwante zaken. Werner heeft ook innovatie in zijn takenpakket, hij lag destijds mee aan de basis van M2M bij Orange, dus voor de nieuwe richting die de business unit wil inslaan heeft hij het profiel om dat te combineren", vertelt Gonnissen.