De 53-jarige De Groote is al sinds 1988 actief in de technologiewereld. Hij werkte onder meer bij CSC, Callatay & Wouters, Sopra Banking Software, Econation en Cegeka. Bij die laatste softwaregroep is hij op dit moment managing director in België. De Groote was binnen Agoria al sinds 2013 actief als voorzitter van de ICT-bedrijfsgroep.

De Groote wil ons land klaarstomen voor de technologische toekomst. "Wie vandaag spreekt over de toekomst van jobs, moet in de eerste plaats voor jobs zorgen. Het goede nieuws is dat technologie ons daarbij kan helpen. Het slechte nieuws is dat ons land en onze economische wetten onvoldoende klaar zijn voor de snelle technologische evoluties. We zien hierbij vier werkpunten: flexibiliteit van de arbeidsmarkt, werkbaar en betaalbaar werk, een modern sociaal overleg en de modernisering van ons onderwijs."

(Belga/WK)

De 53-jarige De Groote is al sinds 1988 actief in de technologiewereld. Hij werkte onder meer bij CSC, Callatay & Wouters, Sopra Banking Software, Econation en Cegeka. Bij die laatste softwaregroep is hij op dit moment managing director in België. De Groote was binnen Agoria al sinds 2013 actief als voorzitter van de ICT-bedrijfsgroep. De Groote wil ons land klaarstomen voor de technologische toekomst. "Wie vandaag spreekt over de toekomst van jobs, moet in de eerste plaats voor jobs zorgen. Het goede nieuws is dat technologie ons daarbij kan helpen. Het slechte nieuws is dat ons land en onze economische wetten onvoldoende klaar zijn voor de snelle technologische evoluties. We zien hierbij vier werkpunten: flexibiliteit van de arbeidsmarkt, werkbaar en betaalbaar werk, een modern sociaal overleg en de modernisering van ons onderwijs." (Belga/WK)