Stoelendans bij topmanagement van Facebook

© REUTERS

Facebook schuift flink met functies. Het gaat om de grootste ingreep in het topmanagement sinds de oprichting van het bedrijf, vijftien jaar geleden.

De voormalig eindverantwoordelijke voor productontwikkeling, Chris Cox, overziet nu de gehele portefeuille met apps van Facebook. Daar maken ook WhatsApp en Instagram deel van uit. Het sociale medium Facebook zelf komt onder hoede van Will Cathcart, voorheen vicepresident productmanagement. Operationeel directeur Sheryl Sandberg blijft in functie.

Facebook gaat ook aan de slag met blockchain, de technologie achter digitale munten als bitcoin. De voormalig eindverantwoordelijke voor de chatapp Messenger, David Marcus, komt aan het hoofd van het team dat nieuwe toepassingen van deze technologie gaat onderzoeken.

De herschikking is een gevolg van het vertrek van Whatsapp-oprichter Jan Koum. Die verliet het bedrijf vorige week, naar verluidt uit onvrede over de koers die Facebook wil varen met de berichtenapp.

Mark Zuckerberg, nog steeds CEO van Facebook, bedankte Koum en kondigde tegelijk ook aan dat Jeff Zients de Raad van Bestuur vervoegt. Zients was onder meer voorzitter van de economische raad onder voormalig president Obama.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content