Harford zal bij Uber de nieuwe rechterhand worden van CEO Dara Khosrowshahi en zo de op een na machtigste man van de nog steeds niet winstgevende transportfirma. Harford was eerder topman bij reiswebsite Orbitz en werkte daarvoor samen met Uber-topman bij Expedia, ook een reiswebsite. Daar was Harford verantwoordelijk voor de regio Asia Pacific.

Net zoals bij de vorige twee belangrijke vacatures, werd verwacht dat Uber misschien eens een vrouw zou aannemen om zijn imago van seksistische, giftige intimidatiecultuur wat te milderen. Het bedrijf werd het voorbije jaar bedolven onder de schandalen, die aan zijn 'bro' cultuur te wijten zou zijn. Onder meer de Raad van Bestuur zou grote voorstander zijn van meer vrouwelijk topvolk, volgens bronnen van techsite Recode.

Dat is bij deze dus niet gelukt. Het is al wel de derde grote functie die bij het bedrijf op korte tijd wordt ingevuld. Eerder dit jaar, en na stevige schandaaldwang, gaf oprichter Travis Kalanick de fakkel al door aan Khosrowshahi. In oktober werd er ook een nieuwe chief legal officer aangenomen. Tony West. Gek genoeg, een man. (EB/ANP)

Harford zal bij Uber de nieuwe rechterhand worden van CEO Dara Khosrowshahi en zo de op een na machtigste man van de nog steeds niet winstgevende transportfirma. Harford was eerder topman bij reiswebsite Orbitz en werkte daarvoor samen met Uber-topman bij Expedia, ook een reiswebsite. Daar was Harford verantwoordelijk voor de regio Asia Pacific.Net zoals bij de vorige twee belangrijke vacatures, werd verwacht dat Uber misschien eens een vrouw zou aannemen om zijn imago van seksistische, giftige intimidatiecultuur wat te milderen. Het bedrijf werd het voorbije jaar bedolven onder de schandalen, die aan zijn 'bro' cultuur te wijten zou zijn. Onder meer de Raad van Bestuur zou grote voorstander zijn van meer vrouwelijk topvolk, volgens bronnen van techsite Recode. Dat is bij deze dus niet gelukt. Het is al wel de derde grote functie die bij het bedrijf op korte tijd wordt ingevuld. Eerder dit jaar, en na stevige schandaaldwang, gaf oprichter Travis Kalanick de fakkel al door aan Khosrowshahi. In oktober werd er ook een nieuwe chief legal officer aangenomen. Tony West. Gek genoeg, een man. (EB/ANP)