Parler profileert zich als een sociaal netwerk dat inzet op vrije meningsuiting en bescherming van gebruikersrechten. De dienst won aan populariteit onder extremisten toen Facebook en Twitter strenger begonnen te modereren. Volgens sommigen werd het netwerk door aanhangers van Donald Trump gebruikt om de bestorming van het Capitool begin januari te organiseren.

Google en Apple haalden de Parler-app daarom uit hun appwinkels en hostingbedrijf Amazon Web Services besloot de site geen ruimte meer te geven op zijn servers. Nu is de site dus weer online, eerst voor bestaande gebruikers en vanaf volgende week ook voor nieuwe gebruikers. Parler zegt zelf 20 miljoen leden te hebben.

Parler heeft ook een nieuwe interim-CEO: Mark Meckler. Die was vroeger betrokken bij de oprichting van de rechtse organisatie Tea Party Patriots. De door een Republikeinse donor gecontroleerde raad van bestuur stuurde de vorige CEO, John Matze, de laan uit. (Belga)

Parler profileert zich als een sociaal netwerk dat inzet op vrije meningsuiting en bescherming van gebruikersrechten. De dienst won aan populariteit onder extremisten toen Facebook en Twitter strenger begonnen te modereren. Volgens sommigen werd het netwerk door aanhangers van Donald Trump gebruikt om de bestorming van het Capitool begin januari te organiseren. Google en Apple haalden de Parler-app daarom uit hun appwinkels en hostingbedrijf Amazon Web Services besloot de site geen ruimte meer te geven op zijn servers. Nu is de site dus weer online, eerst voor bestaande gebruikers en vanaf volgende week ook voor nieuwe gebruikers. Parler zegt zelf 20 miljoen leden te hebben. Parler heeft ook een nieuwe interim-CEO: Mark Meckler. Die was vroeger betrokken bij de oprichting van de rechtse organisatie Tea Party Patriots. De door een Republikeinse donor gecontroleerde raad van bestuur stuurde de vorige CEO, John Matze, de laan uit. (Belga)