Daimler heeft de toestemming gekregen de wagen op de openbare weg te gebruiken in de staat Nevada. Volgens de fabrikant zijn Europese landen veel langzamer in het uitwerken van regelgeving voor zelfrijdende voertuigen.

Daarom heeft Daimler gekozen voor de zuidelijke staat. Het is wel van belang dat ook andere staten ermee akkoord gaan, zodat de vrachtwagen ,'van kust tot kust' kan rijden, aldus Daimler.

Het rijden met zogeheten 'autonome wagens' moet het aantal ongelukken door bestuurdersfouten scherp doen afnemen. Volgens Wolfgang Bernhard van de autobouwer is er in 90 procent van de ongelukken sprake van een bestuurdersfout, zoals vermoeidheid of afleiding van de chauffeur.

(AutomatiseringGids/FT)

Daimler heeft de toestemming gekregen de wagen op de openbare weg te gebruiken in de staat Nevada. Volgens de fabrikant zijn Europese landen veel langzamer in het uitwerken van regelgeving voor zelfrijdende voertuigen. Daarom heeft Daimler gekozen voor de zuidelijke staat. Het is wel van belang dat ook andere staten ermee akkoord gaan, zodat de vrachtwagen ,'van kust tot kust' kan rijden, aldus Daimler.Het rijden met zogeheten 'autonome wagens' moet het aantal ongelukken door bestuurdersfouten scherp doen afnemen. Volgens Wolfgang Bernhard van de autobouwer is er in 90 procent van de ongelukken sprake van een bestuurdersfout, zoals vermoeidheid of afleiding van de chauffeur.(AutomatiseringGids/FT)