3 redenen waarom uw Timestamps in 2020 Qualified horen te zijn

Zetes Confidens
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

6 maart 2020, 15:13 Bijgewerkt op: 17 augustus 2022, 07:40

Het bedrijfsleven speelt zich meer dan ooit digitaal af. De kans is dan ook groot dat u in een sector werkt die regelmatig elektronische transacties verricht of gevoelige digitale documenten verstuurt. Of u nu in een beveiligde businessapplicatie inlogt, elektronische betalingen verzorgt of digitale arbeidscontracten ondertekent, het is uw verantwoordelijkheid om die gevoelige bedrijfsinformatie zo goed mogelijk te beschermen.

Digitale Timestamps of tijdstempels leggen het moment vast waarop een digitale transactie gebeurt. Door een Timestamp te plaatsen, voegt u digitale datum- en tijdinformatie toe. Zo kan u, in het geval van bijvoorbeeld een digitale handtekening, ook eventuele wijzigingen traceren die pas na het moment van ondertekening zijn toegevoegd. Op die manier kan de integriteit van het document worden beschermd. Alleen wijzigingen die vóór de elektronische ondertekening zijn aangebracht, zijn op een rechtsgeldige manier door de ondertekenaar geaccepteerd.

Intussen is de Timestamp al even ingeburgerd. De Qualified variant is dat vandaag nog niet: meer dan 95% van de Belgische bedrijven gebruikt nog geen eIDAS-conforme Qualified Timestamps. Er zijn nochtans redenen genoeg om voor die veiligere optie te kiezen:

1. Hoogste wettelijke bescherming

De Qualified Timestamps uitgegeven door ZetesConfidens zijn even accuraat als een atomische klok, namelijk tot op 1 seconde nauwkeurig. Om deze accuraatheid te kunnen garanderen, worden Qualified Time Stamping Authorities (QTSA) bijzonder grondig geaudit. De Europese verordeningen (eIDAS) bepalen dat eens een tijdstip wordt vastgelegd via een Qualified Timestamp, dit onweerlegbaar is in de rechtbank. Dit principe heet ook wel non-repudiation: beweert de tegenpartij in de rechtbank dat een contract op een ander moment werd getekend dan de Qualified Timestamp aanduidt? Dan is het aan hén om dit te bewijzen. U kan dus op beide oren slapen.

3 redenen waarom uw Timestamps in 2020 Qualified horen te zijn

2. De beste securityvereisten, de hoogste beschikbaarheid

Zowel de versleuteling van de Qualified Timestamps zelf, als de ZetesConfidens servers die de Timestamps genereren, voldoen aan de allerhoogste securityvereisten. We maken daarvoor gebruik van veilige 256-bit Elliptic Curve keys. De ZetesConfidens Qualified Timestamp servers zijn snel, altijd beschikbaar en kunnen de grootste hoeveelheden trafiek aan. Op die manier vermijd u trage responstijden, periodes van onbeschikbaarheid en foutmeldingen.

3. Belgische kwaliteit. Beste service.

ZetesConfidens is de eerste Belgische Qualified Time Stamping Authority (QTSA). Deze accreditatie van de Europese Commissie volgt de eIDAS-regulatie en garandeert u de hoogste rechtsgeldigheid en kwaliteit. Als IT-dienstenleverancier voor verschillende Belgische en internationale (overheids)instanties, staan en blijven al onze servers op Belgisch grondgebied. Uw data verlaten dus nooit Europees grondgebied, en blijft veilig beschermd door EU-wetgeving. Met de beste servicelevels, waken we mee over de integriteit van uw bedrijf.

Vraag vandaag uw offerte aan.