Alles begint bij de mindset: organisaties moeten bepalen wat hun rol in de maatschappij is, en waar ze aandacht aan willen besteden. Maar ook technologie speelt een belangrijke rol in het waarmaken van duurzaamheidsambities.

Geautomatiseerde kwaliteitscontrole

Kwaliteitscontrole heeft een enorme impact op winstgevendheid én verspilling. Uit een studie van verzekeringsgigant Allianz blijkt dat de omvang en het aantal teruggeroepen producten toeneemt. De gemiddelde kosten van een grote terugroepactie worden op ongeveer 12 miljoen dollar geschat. Peloton, een producent van fitnesstoestellen voor thuisgebruik, werd, in de VS alleen al, verplicht om meer dan 125.000 loopbanden terug te roepen. Kostenplaatje: 150 miljoen dollar.

Veel bedrijven vertrouwen op kwaliteitscontroles met het menselijke oog. Nochtans is het automatisering die de vaardigheidskloof in kwaliteitsborging kan dichten. Een internationale fabrikant van glazen flacons ontdekte dat defecten zoals krassen, deuken en verontreinigingen te complex waren voor optische detectie. Samen met Fujitsu paste het bedrijf AI (Artificiële Intelligentie)-gebaseerde computervisie toe op zijn productielijn. Dit leidde tot een veel hogere detectiegraad van defecten. Dankzij AI kreeg het bedrijf ook een duidelijk beeld van terugkerende defecten, waardoor het productieproces kon worden aangepast om de kwaliteit te verbeteren en verspilling tegen te gaan.

De Blockchain als superpower voor duurzaamheid

Wereldwijd gooit de voedingsindustrie 3 triljoen liter herbruikbaar water weg. Voldoende om jaarlijks 1,2 miljoen Olympische zwembaden te vullen. Het bracht een chemisch ingenieur uit de wijnindustrie op het idee om vloeistoffen die vrijkomen bij de wijnproductie op te vangen en er gezuiverd water van te maken. Botanical Water construeerde een apparaat dat verdampingscondensaat bij fabrikanten opvangt en er gezuiverd drinkwater uit puurt.

Fujitsu ondersteunt het bedrijf vandaag met een op Blockchain gebaseerde oplossing. Dit laat toe water aan te kopen bij fabrikanten én van elke druppel water de reis van het ene productieproces naar het volgende te traceren. Fujitsu's oplossing garandeert zichtbaarheid, transparantie, traceerbaarheid, onveranderlijkheid en verhandelbaarheid.

Tijd voor de duurzame revolutie

De industriële revolutie had een enorme impact. Nu is het tijd voor de duurzame revolutie, die inzet op meerwaarde voor de omgeving. Dit aan de hand van empathie, verbeelding en mensgerichte besluitvorming. Wanneer fabrikanten nu slimme technologieën durven gebruiken om hun reis naar duurzaamheid te versnellen op een inclusieve, vindingrijke en innovatieve manier, zal de duurzame revolutie er eentje zijn met het grootste economische én ecologische impact ooit.

Alles begint bij de mindset: organisaties moeten bepalen wat hun rol in de maatschappij is, en waar ze aandacht aan willen besteden. Maar ook technologie speelt een belangrijke rol in het waarmaken van duurzaamheidsambities.Kwaliteitscontrole heeft een enorme impact op winstgevendheid én verspilling. Uit een studie van verzekeringsgigant Allianz blijkt dat de omvang en het aantal teruggeroepen producten toeneemt. De gemiddelde kosten van een grote terugroepactie worden op ongeveer 12 miljoen dollar geschat. Peloton, een producent van fitnesstoestellen voor thuisgebruik, werd, in de VS alleen al, verplicht om meer dan 125.000 loopbanden terug te roepen. Kostenplaatje: 150 miljoen dollar.Veel bedrijven vertrouwen op kwaliteitscontroles met het menselijke oog. Nochtans is het automatisering die de vaardigheidskloof in kwaliteitsborging kan dichten. Een internationale fabrikant van glazen flacons ontdekte dat defecten zoals krassen, deuken en verontreinigingen te complex waren voor optische detectie. Samen met Fujitsu paste het bedrijf AI (Artificiële Intelligentie)-gebaseerde computervisie toe op zijn productielijn. Dit leidde tot een veel hogere detectiegraad van defecten. Dankzij AI kreeg het bedrijf ook een duidelijk beeld van terugkerende defecten, waardoor het productieproces kon worden aangepast om de kwaliteit te verbeteren en verspilling tegen te gaan.Wereldwijd gooit de voedingsindustrie 3 triljoen liter herbruikbaar water weg. Voldoende om jaarlijks 1,2 miljoen Olympische zwembaden te vullen. Het bracht een chemisch ingenieur uit de wijnindustrie op het idee om vloeistoffen die vrijkomen bij de wijnproductie op te vangen en er gezuiverd water van te maken. Botanical Water construeerde een apparaat dat verdampingscondensaat bij fabrikanten opvangt en er gezuiverd drinkwater uit puurt.Fujitsu ondersteunt het bedrijf vandaag met een op Blockchain gebaseerde oplossing. Dit laat toe water aan te kopen bij fabrikanten én van elke druppel water de reis van het ene productieproces naar het volgende te traceren. Fujitsu's oplossing garandeert zichtbaarheid, transparantie, traceerbaarheid, onveranderlijkheid en verhandelbaarheid.De industriële revolutie had een enorme impact. Nu is het tijd voor de duurzame revolutie, die inzet op meerwaarde voor de omgeving. Dit aan de hand van empathie, verbeelding en mensgerichte besluitvorming. Wanneer fabrikanten nu slimme technologieën durven gebruiken om hun reis naar duurzaamheid te versnellen op een inclusieve, vindingrijke en innovatieve manier, zal de duurzame revolutie er eentje zijn met het grootste economische én ecologische impact ooit.