APC Smart-UPS met SmartConnect voor intelligent UPS-management via de cloud

Schneider Electric
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

17 oktober 2018, 15:20 Bijgewerkt op: 17 augustus 2022, 07:29

Schneider Electric introduceert Smart-UPS met APC SmartConnect, de eerste en enige UPS (Uninterruptible Power Supply) voor verspreide IT-omgevingen die geschikt is voor de cloud. Deze oplossingen stelt bedrijven, en dan vooral kmo’s met maar weinig IT-personeel en middelen, in staat om de gezondheid van hun UPS-systemen proactief en efficiënt te beheren.

UPS-batterijstoringen op elk apparaat zijn uiterst ongewenst, maar voor de meest bedrijfskritieke technologie kan dit leiden tot rampzalige vertragingen en winstverlies. SmartConnect biedt de betrouwbaarheid, veiligheid en zekerheid die kmo’s nodig hebben om verbonden te blijven met de technologie en informatie die hun business aandrijft en dit dankzij een standaardfunctie op een selectie modellen binnen de toonaangevende Smart-UPSTM portfolio van de APC-industrie.

SmartConnect gebruikt de voor de cloud geschikte Schneider Electric EcoStruxure IT om:

gegevens te verzamelen en door te sturen over de gezondheid en status van de UPS-apparaten van een klant met inbegrip van de vervanging van de batterij, de vernieuwing van de garantie en meldingen betreffende de IPS-prestaties.

een veilig cloud-gebaseerd webportaal aan te bieden waar klanten de status van hun UPS kunnen bekijken vanop elk apparaat dat verbonden is met het internet.

personaliseerbare automatische meldingen, updates voor firmware en een vooruitstrevende probleemondersteuning vanop afstand te kunnen versturen via een gebruiksvriendelijke monitoringinterface.

rechtstreeks uit de doos te kunnen gebruiken – geen configuratie vereist. Zelfs voor niet-technische gebruikers is het programma eenvoudig te installeren.

De mogelijkheid om SMB-klanten beter te bedienen

De in de cloud gebaseerde technologie van SmartConnect stelt managed service providers (MSP’s) ook in staat om hun aanbod UPS-monitoring vanop afstand voor kmo’s uit te breiden. Zo krijgen MSP’s meer mogelijkheden om hun klanten beter van dienst te zijn met infrastructuurdiensten met een meerwaarde terwijl ze nieuwe inkomensstromen genereren – en dit alles met minimale inspanningen en geen extra kosten.

APC Smart-UPS met SmartConnect voor intelligent UPS-management via de cloud

MSP’s kunnen SmartConnect gemakkelijk integreren via hun oplossingen voor remote monitoring and management (RMM), zoals ConnectWise Automate en Kaseya of via een mobiel webportaal. Op die manier kunnen ze klantenportfolio’s beheren vanop een enkel platform. Geen codering, Simple Network Management Protocol (SNMP) of software agents nodig, en dat betekent dat MSP’s snel aan de slag kunnen en inkomsten kunnen beginnen genereren.

De kracht van Lithium-Ion voor IoT

Schneider Electric breidt het gebruik van de Li-Ion-technologie uit naar zijn éénfasige Smart-UPSTM portfolio met de nieuwe APC-lijn UPS met Li-Ion-batterij. Op deze manier wordt een gat in de markt gevuld door het aanbieden van betere prestaties en een langere levensduur dan mogelijk is met verzegelde loodzuurbatterijen. Dankzij deze Li-Ion-oplossing stelt Schneider Electric klanten in staat om efficiënter te werken en de kosten en risico’s gekoppeld aan het beheer van hun infrastructuur voor stroombeveiliging aanzienlijk te beperken.

APC Smart-UPS met SmartConnect voor intelligent UPS-management via de cloud