Om maximaal voordeel te realiseren, is technologie alleen echter niet voldoende. Ook de processen én de medewerkers moeten zich aanpassen aan de mogelijkheden van de cloud. Een uitdaging. Maar wel eentje met eindeloos potentieel.

Kortere lead times en snellere projectrealisatie

Cloud-technologie combineert een verhoogde efficiëntie met doortastende cost control. Waar traditionele datacenters de realisatie van projecten kunnen vertragen, is de cloud de perfecte tool voor de ontwikkeling en implementatie van end-to-end automatisatie. Het resultaat: kortere lead times, minder menselijke inspanning en een snellere realisatie van projecten.

Door die sterkere focus op werken in de cloud, focust Telenet nu voor haar interne klanten op het opzetten van een volledig selfservice portal. Dit container based-platform moet het voor ontwikkelaars mogelijk maken om onafhankelijker van fysieke infrastructuur te werken. Hierdoor kunnen ze hun applicaties sneller ontwikkelen, testen en implementeren. Dat leidt uiteraard tot een meer wendbare manier van werken, met een sterk verhoogde end-to-end flexibiliteit.

© Getty Images/iStockphoto

Vlottere go-to-market met kleinere investering

Snelheid is ook het ordewoord bij nog een andere focus: het opzetten van een hybrid-cloud voor interne stakeholders. Hierbij wordt gebruik gemaakt van componenten uit public cloud services om een innovatieve, dynamische omgeving op te zetten.

Binnen deze omgeving kunnen prototypes van nieuwe concepten razendsnel opgezet, uitgetest en verfijnd worden - met een kleinere investering én een aanzienlijk kortere go-to-market als voorheen.

Alles wordt ontwikkeld met een grote aandacht voor mobiliteit tussen verschillende ecosystemen. Maar ook met een waterdicht raamwerk rond security, monitoring en privacy.

Uitdaging voor processen, technologie en mensen

Deze cloud-toepassingen bieden onbegrensde mogelijkheden. Maar er zijn ook uitdagingen. Waar ontwikkelaars en ingenieurs zich traditioneel meer richtten op ontwerp, zullen ook zij de shift moeten maken naar een end-to-end-filosofie die de nadruk legt op consumable services.

Het vertrekpunt is niet langer de klassieke infrastructuurtaal, maar wel de businesseisen van de klant.

Ook passie voor de cloud? Telenet zoekt profielen in IT & Data:

· Solution Architect Big Data

· Senior Big Data Engineer

· Devops Engineer

· Technology Engineer Datacenter Infrastructure

· Security Consultant

· Digital Application Engineer

· Technical Support Engineer

· Fiber & Blackhaul Solutions Engineer

Solliciteer nu via jobs.telenet.be!

Om maximaal voordeel te realiseren, is technologie alleen echter niet voldoende. Ook de processen én de medewerkers moeten zich aanpassen aan de mogelijkheden van de cloud. Een uitdaging. Maar wel eentje met eindeloos potentieel. Kortere lead times en snellere projectrealisatie Cloud-technologie combineert een verhoogde efficiëntie met doortastende cost control. Waar traditionele datacenters de realisatie van projecten kunnen vertragen, is de cloud de perfecte tool voor de ontwikkeling en implementatie van end-to-end automatisatie. Het resultaat: kortere lead times, minder menselijke inspanning en een snellere realisatie van projecten. Door die sterkere focus op werken in de cloud, focust Telenet nu voor haar interne klanten op het opzetten van een volledig selfservice portal. Dit container based-platform moet het voor ontwikkelaars mogelijk maken om onafhankelijker van fysieke infrastructuur te werken. Hierdoor kunnen ze hun applicaties sneller ontwikkelen, testen en implementeren. Dat leidt uiteraard tot een meer wendbare manier van werken, met een sterk verhoogde end-to-end flexibiliteit. Vlottere go-to-market met kleinere investeringSnelheid is ook het ordewoord bij nog een andere focus: het opzetten van een hybrid-cloud voor interne stakeholders. Hierbij wordt gebruik gemaakt van componenten uit public cloud services om een innovatieve, dynamische omgeving op te zetten. Binnen deze omgeving kunnen prototypes van nieuwe concepten razendsnel opgezet, uitgetest en verfijnd worden - met een kleinere investering én een aanzienlijk kortere go-to-market als voorheen.Alles wordt ontwikkeld met een grote aandacht voor mobiliteit tussen verschillende ecosystemen. Maar ook met een waterdicht raamwerk rond security, monitoring en privacy. Uitdaging voor processen, technologie en mensen Deze cloud-toepassingen bieden onbegrensde mogelijkheden. Maar er zijn ook uitdagingen. Waar ontwikkelaars en ingenieurs zich traditioneel meer richtten op ontwerp, zullen ook zij de shift moeten maken naar een end-to-end-filosofie die de nadruk legt op consumable services. Het vertrekpunt is niet langer de klassieke infrastructuurtaal, maar wel de businesseisen van de klant.