De kracht van Lithium-Ion voor IoT en baanbrekende computertoepassingen

Schneider Electric
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

17 oktober 2018, 15:00 Bijgewerkt op: 17 augustus 2022, 07:29

De eenfasige UPS met Li-Ion-batterij van APC vult een gat in de markt door tegemoet te komen aan de vraag van de klant naar meer veerkracht, een eenvoudiger onderhoud en lagere eigendomskosten.

Steeds verhuizen business-kritieke toepassingen en IoT-systemen meer naar de rand van het netwerk om vertraging te beperken, de connectiviteit op te drijven en de prestaties te verbeteren. Bijgevolg zijn deze verspreide IT-omgevingen van cruciaal belang geworden voor de dagelijkse businessoperaties. Een efficiënt energiebeheer mag dan essentieel zijn, vaak hebben deze sites een gebrek aan gespecialiseerd IT-personeel met de nodige expertise voor deze taken. Dit betekent dat een regelmatig onderhoud van de infrastructuur voor stroombescherming, zoals een UPS, over het hoofd kan gezien worden, wat kan leiden tot een ongeplande uitvaltijd. Dit kan een impact hebben op de businessprestaties en leiden tot een dure vervanging van de apparatuur.

De technologie van de Li-Ion-batterij biedt een host heel wat voordelen waardoor het een aantrekkelijke en betaalbare optie is voor steeds meer bedrijven die gebruik maken van een verspreide IT-infrastructuur. Eindgebruikers hebben betere prestaties nodig binnen een kleinere voetafdruk en met een eenvoudiger onderhoud, en dit alles tegen een lagere total cost of ownership (TCO) voor de levensduur van hun apparaat. Daarom breidt Schneider Electric zijn APC Smart-UPSTM portfolio uit met een Li-Ion-batterijoptie voor zijn éénfasige aanbod.

De kracht van Lithium-Ion voor IoT en baanbrekende computertoepassingen

Smart-UPS powered by Li-Ion

Jarenlang gebruikte Schneider Electric Li-Ion in zijn portfolio van oplossingen voor stroombeveiliging, ook in zijn toonaangevende aanbod driefasige UPS’s en APC Back-UPS. Nu breidt het bedrijf het gebruik van de Li-Ion-technologie uit naar zijn eenfasige Smart-UPSTM portfolio met de nieuwe APC-lijn UPS met Li-Ion-batterij.

Dankzij de ingebouwde Li-Ion-technologie biedt Smart-UPS On-Line heel wat voordelen wat onderhoud en kostenbesparing betreft.

Een langere levensduur: Li-Ion-batterijen kunnen een levensduur van tot wel 10 jaar hebben

Kleiner en lichter: Door hun hogere energiedichtheid hebben Li-Ion-batterijen een veel kleinere voetafdruk en wegen ze ongeveer 30 procent minder dan verzegelde loodzuurbatterijen.

Minder onderhoud en lagere eigendomskosten: Dankzij de dubbele levensduur van de batterij verminderen onderhoudsbeurten en bijhorende kosten gedurende de levensduur van de UPS met wel 53 procent.

Veiligheid: De beproefde veiligheid en de topscores wat design en naleving van veiligheidsreguleringen betreft (UL 1973, UL1642/IEC62133) vormen een bijkomende geruststelling.

Betere prestaties bij hogere temperaturen: Li-Ion-batterijen werken beter bij hogere gemiddelde temperaturen (vb. 40°C/104°F) zonder afbreuk te doen aan de UPS-runtimeprestaties.

Uitgebreidere runtime: Smart-UPS On-Line kan worden geconfigureerd met meerdere Li-Ion-batterijpakketten om tegemoet te komen aan de strenge runtimevereisten die gebaseerd zijn op de behoeften van IT en de business.

Mogelijkheden voor beheer vanop afstand: Deze oplossing is verkrijgbaar met een optie voor een vooraf geïnstalleerde Network Management Card (NMC) en kan zo de visibiliteit verbeteren van randomgevingen met mogelijkheden voor monitoring en controle.

De oplossing kan ook verbinding maken met het in de cloud gebaseerde Schneider Electric’s EcoStruxureTM IT-platform waardoor klanten gebruik kunnen maken van op data gebaseerde inzichten over de gezondheid en de status van hun UPS-apparaten om het onderhoud te vereenvoudigen en de prestaties te optimaliseren.

De kracht van Lithium-Ion voor IoT en baanbrekende computertoepassingen

Uitdagingen aangaan

De Smart-UPS On-Line Li-Ion-batterij van APC vult een gat in de markt door het aanbieden van betere prestaties en een langere levensduur dan mogelijk is met verzegelde loodzuurbatterijen. Dankzij deze Li-Ion-oplossing stelt Schneider Electric klanten in staat om efficiënter te werken en de kosten en risico’s gekoppeld aan het beheer van hun infrastructuur voor stroombeveiliging aanzienlijk te beperken.