Met ServiceNow beheert Agfa zijn aftersales-activiteiten efficiënter dan ooit

Agfa heeft de voorbije jaren een succesvolle transformatie ondergaan van traditioneel filmbedrijf naar digitale beeldsoftware-specialist. Maar ook bij het beheer van zijn klantenrelaties komt de beeldvormingsgroep uit Mortsel innovatief uit de hoek. Samen met DXC Technology introduceerden de divisies HealthCare IT en Radiology Solutions de technologie ServiceNow, om efficiënt alle customer service-activiteiten te beheren. Zowel de servicedesk, problem management, change management, knowledge management, alsook field service en service contract management verlopen nu via het gebruiksvriendelijke platform.

Met nieuw digitaal platform regelt Fidea ook buiten kantooruren schadeclaims

De digitale transformatie wijzigt de relatie tussen bedrijven en hun klanten volledig. Klanten verwachten altijd snellere antwoorden en een onberispelijke persoonlijke service. Bedrijven moeten op zoek naar nieuwe digitale manieren om de snelheid van dienstverlening en de customer experience te verbeteren. In de verzekeringssector is dat niet anders. Daarom klopte verzekeraar Fidea bij DXC Technology aan om een volledig nieuwe module voor claims in the front te ontwikkelen op hun IT-platform, dat in de maand mei is uitgerold. "Het maakt van Fidea een van de meest toegankelijke en flexibele organisaties op de Belgische markt", zegt IT-manager Ivan Baraba.

Digital Talent Masterclasses stomen studenten klaar voor het bedrijfsleven

Met de nieuwe Digital Talent Masterclasses kunnen studenten zich voorbereiden op het bedrijfsleven, door te werken op concrete digitale client cases. Het initiatief van digitale transformatie-dienstverlener DXC Technology is een groot succes bij de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie van de Universiteit Antwerpen. "De vraag bij studenten was zeer groot", zegt professor Rudy Martens van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie aan de UA. "Na een uitgebreide selectie hebben we uit 45 kandidaten zo'n 25 studenten uitgekozen die de masterclass kunnen volgen. Het is een extra item op het cv, dat later een grote meerwaarde kan hebben."

Digital Center helpt bedrijven en overheid met innovatieve technologie

Consumenten zijn véél meer digitaal ingesteld dan veel bedrijven wel denken. Net zoals ze zelf voortdurend 'always online' en 24 uur op 24 en 7 op 7 mobiel bereikbaar zijn, verwachten klanten hetzelfde van de winkel waar ze dingen kopen, of van de overheid die hen diensten verleent. De gespecialiseerde IT-dienstverlener DXC Technology heeft dat goed begrepen. In zijn nieuwe Digital Center staat één ding centraal: de 'experience' met de consument of burger.

"Met een snellere digitalisering doen we veel méér met minder, en daar profiteert elke burger van"

De Vlaamse overheid wil een pioniersrol spelen als het gaat om een snelle digitale transformatie. Daarom breidde het de interne ICT-servicesportfolio het voorbije jaar uit met Amazon AWS, de grootste publieke cloud ter wereld. Dat gebeurde met haar jarenlange en gespecialiseerde partner DXC Technology. 'Snelle digitalisering is een speerpunt van de Vlaamse regering, en dus gaan we radicaal digitaal', zeggen Administrateur-Generaal Frank Geets en Afdelingshoofd ICT Stefan De Smet.