IRIS countert de schaarste op de arbeidsmarkt: extra mankracht maakt ruimte vrij voor innovatie

IRIS Professional Solutions
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

27 januari 2020, 10:16 Bijgewerkt op: 17 augustus 2022, 07:40

De schaarste aan ICT-profielen houdt de Belgische rekruteringsmarkt in haar greep. Daarom bedacht IRIS een oplossing waarmee bedrijven extra medewerkers kunnen inschakelen en tegelijk ook voluit inzetten op de ICT-projecten die mee het verschil maken.

“Bedrijven die willen inzetten op innovatie – met projecten rond pakweg AI of IoT – vinden daar in de markt niet altijd de juiste profielen voor”, zegt Bart Donné, Chief Sales Officer bij IRIS. “En de bestaande medewerkers hebben de handen vol om de ICT-omgeving up and running te houden.”

Try and buy

Voor die bedrijven neemt IRIS de zoektocht naar extra medewerkers over. Dat kan via klassieke sourcing, maar ook via een formule van try and buy. “In dat geval selecteren we de kandidaten samen met het bedrijf”, legt Bart Donné uit. “We starten ook samen het traject voor de medewerker op bij de klant. Na maximum twee jaar kan het bedrijf de medewerker van IRIS overnemen en op de eigen payroll plaatsen.”

Tijd voor innovatie

Bij nog een andere aanpak besteedt de onderneming haar routinematige ICT-taken aan IRIS uit, waardoor er bij het eigen ICT-team tijd vrijkomt voor innovatieve projecten. “Uiteraard kunnen we de diverse formules ook combineren”, zegt Bart Donné. “We vinden altijd de best passende oplossing om de nood aan extra krachten in te vullen. Dat geeft onze klanten de ruimte om met ICT het verschil te maken.”

Meer weten? Ontdek onze oplossingen op www.irisprosolutions.com