Wat hybride werken is

Hybride werken is veel meer dan zomaar overal aan de slag gaan. Bij een hybride manier van werken staan werknemers en hun werkbeleving centraal. Zo zetten organisaties in op een persoonlijke aanpak met toestellen en technologieën volledig op maat van hun werknemers, taken en werkplekken. Hierdoor kunnen werknemers efficiënt aan de slag gaan op elke werkplek met de tools die het beste bij hen passen. Hun werkgeluk zal zo alleen maar toenemen, mits ze natuurlijk gespaard blijven van veiligheidsissues zoals cyberaanvallen en datalekken.

Veiligheid als topprioriteit

Technologiebedrijven willen dat eindgebruikers veilig aan de slag kunnen gaan. Nu er steeds meer op een hybride manier gewerkt wordt en ook cybercriminelen gesofisticeerder en georganiseerder te werk gaan, staat veiligheid helemaal bovenaan de agenda. Zo voorziet HP computers en printers van een meerlaagse beveiliging, genaamd HP Wolf Security. HP Sure View zal vertrouwelijke data van gebruikers beschermen via het privacy scherm, HP Sure Click stopt bekende en onbekende dreigingen door riskante e-mails, bestanden en links te gaan isoleren en HP Sure Start houdt het BIOS veilig zodat gebruikers in alle veiligheid aan de slag kunnen gaan. Natuurlijk is dit maar een kleine greep uit het arsenaal aan beveiligingstechnologieën dat HP Wolf Security werknemers biedt.

Cijfers op een rij

Volgens professor arbeids- en organisatiepsychologie Anja Van den Broeck (KU Leuven) wordt er steeds meer van thuis gewerkt (bron). Zo werkt 57 % van de Belgische ambtenaren en bedienden occasioneel tot voltijds thuis terwijl 28 % van deze groep twee tot drie dagen per week thuiswerkt. Helaas kunnen cybercriminelen gemakkelijker binnendringen in het thuisnetwerk. In 2021 waren er meer dan honderd cyberaanvallen per dag, een stijging van 37 % ten opzichte van 2019. Aandacht voor veiligheid is prioritair.

Het belang van veiligheid bij hybride werken

Organisaties die hun werknemers willen behouden en nieuw talent willen aantrekken, kunnen niet anders dan over te schakelen op het hybride model waarbij er overal gewerkt kan worden, ook thuis. Ze zullen dan wel moeten inzetten op veiligheid. Kortom, overal werken maakt werknemers gelukkig. En ja, het kan op een veilige manier. Lees meer op hybridworkplace.be.

Hybride werken is veel meer dan zomaar overal aan de slag gaan. Bij een hybride manier van werken staan werknemers en hun werkbeleving centraal. Zo zetten organisaties in op een persoonlijke aanpak met toestellen en technologieën volledig op maat van hun werknemers, taken en werkplekken. Hierdoor kunnen werknemers efficiënt aan de slag gaan op elke werkplek met de tools die het beste bij hen passen. Hun werkgeluk zal zo alleen maar toenemen, mits ze natuurlijk gespaard blijven van veiligheidsissues zoals cyberaanvallen en datalekken.Technologiebedrijven willen dat eindgebruikers veilig aan de slag kunnen gaan. Nu er steeds meer op een hybride manier gewerkt wordt en ook cybercriminelen gesofisticeerder en georganiseerder te werk gaan, staat veiligheid helemaal bovenaan de agenda. Zo voorziet HP computers en printers van een meerlaagse beveiliging, genaamd HP Wolf Security. HP Sure View zal vertrouwelijke data van gebruikers beschermen via het privacy scherm, HP Sure Click stopt bekende en onbekende dreigingen door riskante e-mails, bestanden en links te gaan isoleren en HP Sure Start houdt het BIOS veilig zodat gebruikers in alle veiligheid aan de slag kunnen gaan. Natuurlijk is dit maar een kleine greep uit het arsenaal aan beveiligingstechnologieën dat HP Wolf Security werknemers biedt.Volgens professor arbeids- en organisatiepsychologie Anja Van den Broeck (KU Leuven) wordt er steeds meer van thuis gewerkt (bron). Zo werkt 57 % van de Belgische ambtenaren en bedienden occasioneel tot voltijds thuis terwijl 28 % van deze groep twee tot drie dagen per week thuiswerkt. Helaas kunnen cybercriminelen gemakkelijker binnendringen in het thuisnetwerk. In 2021 waren er meer dan honderd cyberaanvallen per dag, een stijging van 37 % ten opzichte van 2019. Aandacht voor veiligheid is prioritair.Organisaties die hun werknemers willen behouden en nieuw talent willen aantrekken, kunnen niet anders dan over te schakelen op het hybride model waarbij er overal gewerkt kan worden, ook thuis. Ze zullen dan wel moeten inzetten op veiligheid. Kortom, overal werken maakt werknemers gelukkig. En ja, het kan op een veilige manier. Lees meer op hybridworkplace.be.