“Partners vormen producten om tot echte oplossingen”

Securitas en HPE
Advertorial

Advertorial verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

19 oktober 2021, 15:03 Bijgewerkt op: 17 augustus 2022, 07:46

“Technologie kan niet alles, uiteindelijk maakt de mens altijd het verschil.” Tot die slotsom komen Stéphane Lahaye van HPE en Wim Bisschops van Securitas. De relatie tussen de twee bedrijven – ze hebben het in dat verband graag over een (h)echt partnerschap – leidt voor hun klanten steevast tot de best passende oplossing.

Toen Hewlett Packard Enterprise – toen nog HP – in 1961 in België een kantoor opende, koos het bedrijf er meteen voor om de markt via partners te bedienen. “Dat blijft tot vandaag de manier waarop we zakendoen”, zegt Stéphane Lahaye, managing director bij HPE Belux. “Partners geven onze producten een toegevoegde waarde mee, zodat ze echte oplossingen vormen. Daar is het ons om te doen – en dat bereik je maar door in te zetten op mensen.”

Eén van die mensen waarmee HPE de voorbije vijfentwintig jaar nauw samenwerkte, is Wim Bisschops. Na een leerrijke carrière bij Telindus, was Wim in 2010 betrokken bij de opstart van de Business Line ICT die vorm kreeg in SAIT. Dat bedrijf kwam in 2014 onder de vleugels van Securitas terecht, waar Wim aan de slag is als Director ICT Solutions en sinds twee jaar ook Director Electronic Security & Technology Services. “Mensen werken met mensen”, zegt hij. “De medewerkers van HPE beschouw ik als mijn collega’s.”

Betrouwbare bouwstenen

Securitas is een Zweeds bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in beveiliging: niet alleen fysieke bewaking, maar ook digitale beveiliging. “We voeren onder meer ICT-integratieprojecten uit met HPE-oplossingen voor computer, storage, netwerk en security”, vertelt Wim Bisschops. “Daarnaast bieden we ook managed services aan, met HPE als de partner voor het cloudplatform.”

Wim Bisschops, Director ICT Solutions en Director Electronic Security & Technology Services bij Securitas België
Wim Bisschops, Director ICT Solutions en Director Electronic Security & Technology Services bij Securitas België

“We leveren de betrouwbare bouwstenen waar de partner dan mee aan de slag gaat”, legt Stéphane Lahaye uit. “Dat is het model waar we echt in geloven. En uiteraard vormt de technologie de basis van wat we doen, maar uiteindelijk komen we toch altijd weer uit bij de mensen. IT is een people business.”

Wederzijds vertrouwen

Net als technologie zijn mensen echter niet onfeilbaar. “Dat is waar”, vervolgt Stéphane Lahaye. “Daarom moet je afspraken maken. Ook dat is een sterk deel van het partnerschap tussen Securitas en HPE: het is altijd heel duidelijk wie in een project welke verantwoordelijkheid neemt. En doet er zich een probleem voor? Dan lossen we dat samen op.” Dat lukt maar omdat er aan beide zijden vertrouwen is. “En ruimte voor feedback”, vult Wim Bisschops aan. “Je moet open over een project kunnen praten, ongeacht of het nu goed of minder goed gaat.”

Stéphane Lahaye, managing director bij HPE Belux, en Wim Bisschops, Director Electronic Security & Technology Services bij Securitas België:
Stéphane Lahaye, managing director bij HPE Belux, en Wim Bisschops, Director Electronic Security & Technology Services bij Securitas België: “Mensen werken met mensen.”

“Hoe je het ook wendt of keert”, zegt Stéphane Lahaye, “de kennis zit bij de mensen. En dan heb ik het niet alleen over de oplossingen zelf, maar ook over de aanpak. Hoe je iets implementeert, hoe je rekening houdt met de specificiteit van een bepaalde sector: met dat type kennis maakt de partner het verschil.” Dat veronderstelt een goede governance tussen de twee partijen. “Die kunnen we op ieder moment aftoetsen”, zegt Wim Bisschops. “Onze technische specialisten, bijvoorbeeld, weten precies voor welke vraagstukken ze bij welke technische specialisten van HPE kunnen aankloppen.”

ICT is onmisbaar

Nieuwe IT-oplossingen laten toe te differentiëren, maar evolueren daarna vaak heel snel tot commodities. “Dat is waar”, zegt Wim Bisschops, “maar die commodities zijn intussen wel erg bedrijfskritisch.” “Ook dat onderstreept de rol van de partner”, stelt Stéphane Lahaye. “De klant rekent erop dat hij op zijn ICT-omgeving mag vertrouwen.”

Het belang van die IT-omgeving blijft alleen maar toenemen. “Verandering is geen constante”, zegt Stéphane Lahaye. “Er is een enorme versnelling aan de gang.” Zelfs vijf jaar vooruitkijken is dan moeilijk. Feit is dat de digitale evolutie alleen maar aan snelheid wint. “Maar ook dan blijft er één zekerheid”, besluit Wim Bisschops. “Technologie kan niet alles. Ook in de toekomst zal de mens het verschil maken.”

Benieuwd wat Securitas voor uw organisatie kan betekenen? Contacteer ons hier.