In samenwerking met Google, het wereldwijde TechSoup-netwerk (waaronder Italië, Spanje en Portugal) en nonprofits van Euroconsumers (Test-Aankoop), start SOCIALware een bewustmakings- en informatie-initiatief over cyberveiligheid: privacy, veiligheid, phishing en cyber scams.

"De webinars zijn gratis en speciaal voor non-profitorganisaties, bedoeld om kennis en skills aan te reiken die het leven van organisaties, communities en individuen op lokaal en nationaal niveau kunnen verbeteren," beschrijft Antonio Tiani, Program Manager bij SOCIALware VZW.

Er zijn twee data gepland. Het webinar van 9 november 2021 gaat over privacy en beveiliging van accounts. Het webinar van 25 november 2021 gaat over phishing en cyber scams.

Na afloop van de webinars krijgt elke deelnemer een evaluatie, waarna een certificaat kan worden behaald en een cybersecurity audit kan worden gewonnen!

Parallel daarmee worden de deelnemers aan de opleidingen geïntroduceerd in het webspel Space Shelter, dat door het platform Gamindo is ontwikkeld. Het speelt zich af in de ruimte en heeft een tweeledig doel: de gebruikers vermaken en het belang van veilig online navigeren duidelijk maken.

Het spel, en het initiatief in zijn geheel, wordt ondersteund door 12 YouTubers die zich, net als echte astronauten, voorbereiden op de missie en verschillende activiteiten moeten uitvoeren die hen blootstellen aan alle risico's van de ruimte... en het web.

Het is niet de eerste keer dat SOCIALware een dergelijk initiatief voor de non-profit sector in België organiseert! De non-profitorganisatie is ook bekend van het Europese Meet and Code-evenement, een van de grootste computercodingevenementen ter wereld.

SOCIALware VZW is actief in België, Luxemburg en Nederland. Met de lokale community en het wereldwijde TechSoup-netwerk wil SOCIALware de digitale gap overbruggen en de digitale weerbaarheid van veel verenigingen, stichtingen en bibliotheken versterken door goedkope IT-producten en -diensten aan te bieden.

In samenwerking met Google, het wereldwijde TechSoup-netwerk (waaronder Italië, Spanje en Portugal) en nonprofits van Euroconsumers (Test-Aankoop), start SOCIALware een bewustmakings- en informatie-initiatief over cyberveiligheid: privacy, veiligheid, phishing en cyber scams."De webinars zijn gratis en speciaal voor non-profitorganisaties, bedoeld om kennis en skills aan te reiken die het leven van organisaties, communities en individuen op lokaal en nationaal niveau kunnen verbeteren," beschrijft Antonio Tiani, Program Manager bij SOCIALware VZW.Er zijn twee data gepland. Het webinar van 9 november 2021 gaat over privacy en beveiliging van accounts. Het webinar van 25 november 2021 gaat over phishing en cyber scams.Na afloop van de webinars krijgt elke deelnemer een evaluatie, waarna een certificaat kan worden behaald en een cybersecurity audit kan worden gewonnen!Parallel daarmee worden de deelnemers aan de opleidingen geïntroduceerd in het webspel Space Shelter, dat door het platform Gamindo is ontwikkeld. Het speelt zich af in de ruimte en heeft een tweeledig doel: de gebruikers vermaken en het belang van veilig online navigeren duidelijk maken.Het spel, en het initiatief in zijn geheel, wordt ondersteund door 12 YouTubers die zich, net als echte astronauten, voorbereiden op de missie en verschillende activiteiten moeten uitvoeren die hen blootstellen aan alle risico's van de ruimte... en het web.Het is niet de eerste keer dat SOCIALware een dergelijk initiatief voor de non-profit sector in België organiseert! De non-profitorganisatie is ook bekend van het Europese Meet and Code-evenement, een van de grootste computercodingevenementen ter wereld.SOCIALware VZW is actief in België, Luxemburg en Nederland. Met de lokale community en het wereldwijde TechSoup-netwerk wil SOCIALware de digitale gap overbruggen en de digitale weerbaarheid van veel verenigingen, stichtingen en bibliotheken versterken door goedkope IT-producten en -diensten aan te bieden.