Waarom ESET een leader is voor managed service providers die KMO’s bedienen?

MGK Technologies
Advertorial

Advertorial verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

14 juni 2022, 11:21 Bijgewerkt op: 7 september 2022, 08:32

Een gesprek met Michal Jankech, ESET vice president KMO’s

In een rapport door Analysys Mason uitgebracht in 2022, scoorde ESET als een van de leiders onder de leveranciers van endpoint security voor KMO’s. In 2022 publiceerde Canalys het rapport MSP Tech Stack, waarin vijf MSP-kerntechnologieën cyberbeveiliging onderaan plaatsten. Hoewel ESET in dit rapport niet onder de leveranciers van cyberbeveiliging stond, staat het op het punt een mijlpaal in productontwikkeling te bereiken waarbij het aan de twee toelatingscriteria zal voldoen: meer dan 10% van zijn omzet komt van MSP’s en een sterk detectie- en reactievermogen.

De eerste vereiste werd door ESET al behaald. Het tweede ligt op schema om te worden gehaald met de lancering van ESET Inspect Cloud – de XDR-technologie van ESET, reeds in maart 2022 voor bedrijven beschikbaar – zal later in het jaar worden aangekondigd voor het MSP programma.

Het Canalys rapport geeft een inzicht in de MSP-wereld, het onthult de balans waarnaar MSP’s streven: het vertrouwen om één leverancier te selecteren als een langdurige, stabiele partner die zich inzet voor zijn MSP-programma en de vrijheid om verschillende betrouwbare leveranciers uit het technische aanbod te mixen en zo toegang te krijgen tot de beste beschikbare technologieën.

Een betrouwbare beveiligingspartner

Veel gebeurtenissen baren MSP’s zorgen: ongewenste wijzigingen in partnerprogramma’s, overnames tussen leveranciers die de MSP-gemeenschap bedienen, uitgebreide blokkering van verkoop na de invasie in Oekraïne gevolgd door het verbreken en smeden van partnerschappen. In deze woelige tijd voor serviceketens wereldwijd, zijn de zorgen over cyberdreigingen steeds aanwezig.

Voor ESET, met hoofdkantoor in de EU, is dit een perfecte situatie. Sinds de oprichting 35 jaar geleden is ESET nog steeds een privé bedrijf, niet onderworpen aan aandeelhouders en dus vrij om met partners samen te werken en een MSP-programma te ontwerpen gebaseerd op hun feedback en de werkelijke behoeften van KMO’s. Zo kan ESET zijn partners een jarenlange stabiele relatie bieden.

Maar stabiel zijn, is niet stilstaan. ESET verbetert constant zijn MSP-portfolio en de kwaliteit van zijn beveiligingsproducten, samen met specifieke integraties en functies. De belangrijkste producten die deze toewijding aantonen, zijn ESET PROTECT en ESET Inspect.

De cloud

ESET PROTECT is de gelaagde benadering om bedrijven te voorzien van abonnementen voor schaalbare bescherming rond een managementconsole. Toen deze stap in 2021 werd gezet, was de release van een cloudgebaseerde versie een belangrijk element. Deze nieuwe stap naar de cloud was geen geïsoleerde event, maar een paradigma-verschuiving om “cloud first” te zijn. ESET is van plan bedrijven en MSP’s in de toekomst zo te bedienen.

Natuurlijk maakt ESET al jarenlang gebruik van de kracht van de cloud om betere bescherming te bieden. Maar de komst van ESET PROTECT was een nieuwe manier voor MSP’s om hun inspanningen op te schalen en hun tijd te besteden, nu ongehinderd door on-premises zorgen. Dit werd in 2021 gevolgd door nog een ander cloudproduct – ESET Cloud Office Security – dat rechtstreeks cloudgebaseerde tools beschermt, voornamelijk Microsoft 365.

Na deze stap naar de cloud, is de vraag van MSP’s naar cloud-provisioned bescherming alleen maar aangescherpt. En het aantrekkelijke product ESET Inspect Cloud, is de detectie- en responsmodule, de basis voor ESET’s streven naar XDR, en naast ESET Inspect heeft het bedrijf nog andere plannen voor MSP’s…