Uw data bevinden zich verspreid over verschillende systemen en omgevingen, zowel in het eigen datacenter als in de cloud. Data nemen bovendien heel uiteenlopende vormen aan. Het gaat om offertes en contracten, productinformatie en klantendata, maar evengoed om foto's en video's, chatconversaties met de klantendienst en reacties op sociale media. En dan zijn er nog de zogenaamde dark data: operationele gegevens waarvan niemand echt goed weet of ze bestaan.

Al die data bevatten een schat aan waardevolle informatie. Alleen is het een bijzonder complexe oefening om al die omgevingen en silo's, vaak afkomstig van diverse leveranciers, op een adequate manier te beheren - op een manier die aansluit bij wat de datagovernancestrategie voorschrijft rond security en compliance - laat staan om er ook daadwerkelijk iets mee te doen.

Data fabric

Een data fabric architectuur biedt een antwoord op dat vraagstuk. De fabric staat in verbinding met alle data endpoints en opent zo de deur naar alle aspecten van data management: integratie, discovery, governance, onderhoud en orkestratie. Volgens onderzoeksbureau Gartner levert het gebruik van een data fabric een belangrijk voordeel op. Het laat u toe om datamanagementprocessen op elkaar af te stemmen, te optimaliseren en te automatiseren. Daardoor beschikt u veel sneller over bruikbare data, concreet inzetbaar in processen die waarde opleveren.

Via een data fabric kunnen uw medewerkers zelf rond data samenwerken. Met selfservicetools vinden ze sneller de data met de juiste kwaliteit. Omdat ze minder tijd verliezen met het opzoeken en voorbereiden van de data, kunnen ze zich optimaal focussen op de zoektocht naar nieuwe inzichten. Die leiden op hun beurt naar nieuwe waarde. Dat gebeurt voor een groot stuk geautomatiseerd - ondersteund door AI - binnen het opgestelde kader voor governance, databescherming en security. Zo sluit u repetitieve, manuele processen uit en weet u zeker dat het werken met data op een legale, correcte manier gebeurt.

Tech Data geeft advies

Tech Data biedt de oplossingen van IBM op de Belgische markt aan. Tech Data treedt op als de trusted advisor van zijn resellers. We denken als een onafhankelijke adviseur mee na over de noden van uw bedrijf en wijzen zo de weg naar de best passende oplossing.

Meer weten? Neem dan contact op met ons team.

Uw data bevinden zich verspreid over verschillende systemen en omgevingen, zowel in het eigen datacenter als in de cloud. Data nemen bovendien heel uiteenlopende vormen aan. Het gaat om offertes en contracten, productinformatie en klantendata, maar evengoed om foto's en video's, chatconversaties met de klantendienst en reacties op sociale media. En dan zijn er nog de zogenaamde dark data: operationele gegevens waarvan niemand echt goed weet of ze bestaan.Al die data bevatten een schat aan waardevolle informatie. Alleen is het een bijzonder complexe oefening om al die omgevingen en silo's, vaak afkomstig van diverse leveranciers, op een adequate manier te beheren - op een manier die aansluit bij wat de datagovernancestrategie voorschrijft rond security en compliance - laat staan om er ook daadwerkelijk iets mee te doen.Een data fabric architectuur biedt een antwoord op dat vraagstuk. De fabric staat in verbinding met alle data endpoints en opent zo de deur naar alle aspecten van data management: integratie, discovery, governance, onderhoud en orkestratie. Volgens onderzoeksbureau Gartner levert het gebruik van een data fabric een belangrijk voordeel op. Het laat u toe om datamanagementprocessen op elkaar af te stemmen, te optimaliseren en te automatiseren. Daardoor beschikt u veel sneller over bruikbare data, concreet inzetbaar in processen die waarde opleveren.Via een data fabric kunnen uw medewerkers zelf rond data samenwerken. Met selfservicetools vinden ze sneller de data met de juiste kwaliteit. Omdat ze minder tijd verliezen met het opzoeken en voorbereiden van de data, kunnen ze zich optimaal focussen op de zoektocht naar nieuwe inzichten. Die leiden op hun beurt naar nieuwe waarde. Dat gebeurt voor een groot stuk geautomatiseerd - ondersteund door AI - binnen het opgestelde kader voor governance, databescherming en security. Zo sluit u repetitieve, manuele processen uit en weet u zeker dat het werken met data op een legale, correcte manier gebeurt.Tech Data biedt de oplossingen van IBM op de Belgische markt aan. Tech Data treedt op als de trusted advisor van zijn resellers. We denken als een onafhankelijke adviseur mee na over de noden van uw bedrijf en wijzen zo de weg naar de best passende oplossing.Meer weten? Neem dan contact op met ons team.