Het huidige crisisplan telecommunicatie kreeg vorm na de Pukkelpopramp in augustus 2011 en voorziet dat bij een grote ramp de mensen worden opgeroepen om te sms'en, te communiceren via mobiele data of gebruik te maken van vaste netwerken.

Die oproep gebeurde gisteren door de minister, de betrokken operatoren en het Crisiscentrum. De operatoren stelden als alternatief hun wifi-hofspots volledig open. De minister wil dat dat in de analyse van de operatoren alle relevante elementen worden meegenomen en dat ook wordt nagegaan welke de impact is van de huidige stralingsnormen op een snellere saturatie van de netwerken.

De Croo wil samen met het Crisiscentrum ook evalueren om op een nog intensievere manier sociale media te gebruiken in tijden van crisis. Hij zal naast de operatoren onder meer Microsoft (Skype), Facebook (Whatsapp), Twitter en Google uitnodigen om actief aan dit overleg deel te nemen.

Het huidige crisisplan telecommunicatie kreeg vorm na de Pukkelpopramp in augustus 2011 en voorziet dat bij een grote ramp de mensen worden opgeroepen om te sms'en, te communiceren via mobiele data of gebruik te maken van vaste netwerken. Die oproep gebeurde gisteren door de minister, de betrokken operatoren en het Crisiscentrum. De operatoren stelden als alternatief hun wifi-hofspots volledig open. De minister wil dat dat in de analyse van de operatoren alle relevante elementen worden meegenomen en dat ook wordt nagegaan welke de impact is van de huidige stralingsnormen op een snellere saturatie van de netwerken. De Croo wil samen met het Crisiscentrum ook evalueren om op een nog intensievere manier sociale media te gebruiken in tijden van crisis. Hij zal naast de operatoren onder meer Microsoft (Skype), Facebook (Whatsapp), Twitter en Google uitnodigen om actief aan dit overleg deel te nemen.