Eén en ander blijkt uit documenten die het bedrijf heeft ingediend bij de beurstoezichthouder in Parijs.

Deezer werd opgericht in 2007 en heeft inmiddels 6 miljoen betalende abonnees. Daarmee staat het bedrijf nog ruim achter op Spotify, dat 20 miljoen abonnees telt.

De transactie die Deezer voor ogen heeft, zou het bedrijf waarderen op 1 miljard euro, waar Spotify op basis van een recente financieringsronde bijna het achtvoudige waard zou zijn.

De afgelopen jaren richtte Deezer zich op Europese en Afrikaanse muziekliefhebbers, terwijl Spotify de Verenigde Staten veroverde.

Een jaar geleden betrad het Franse bedrijf alsnog de Amerikaanse markt en sloot daar samenwerkingsovereenkomsten met speakerfabrikant Sonos en audiogrootmacht Bose.

(Belga, FT)

Eén en ander blijkt uit documenten die het bedrijf heeft ingediend bij de beurstoezichthouder in Parijs.Deezer werd opgericht in 2007 en heeft inmiddels 6 miljoen betalende abonnees. Daarmee staat het bedrijf nog ruim achter op Spotify, dat 20 miljoen abonnees telt. De transactie die Deezer voor ogen heeft, zou het bedrijf waarderen op 1 miljard euro, waar Spotify op basis van een recente financieringsronde bijna het achtvoudige waard zou zijn. De afgelopen jaren richtte Deezer zich op Europese en Afrikaanse muziekliefhebbers, terwijl Spotify de Verenigde Staten veroverde. Een jaar geleden betrad het Franse bedrijf alsnog de Amerikaanse markt en sloot daar samenwerkingsovereenkomsten met speakerfabrikant Sonos en audiogrootmacht Bose. (Belga, FT)