Vandeput maakte duidelijk dat de inzet van militairen tijdens het verhoogde dreigingsniveau "heel veel van ons apparaat vraagt". Hij heeft de defensiestaf opgedragen te kijken of het mogelijk is de lopende bijdrage "op duurzame wijze" te leveren, maar met aandacht voor het evenwicht tussen werk en privé bij de militairen zelf.

Een voorbeeld van een efficiënte inzet is de bewaking van de Antwerpse haven, zei Vandeput. "We plaatsen daar niet zomaar 140 mensen op straat, maar pakken dat op een intelligente manier aan door de inzet van drones."

De woordvoerder van Vandeput legt uit dat het OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, gevraagd heeft om bepaalde strategische locaties extra in de gaten te houden. "En als de politie dan om ondersteuning vraagt, levert Defensie die. In de haven is het inzetten van drones zeer efficiënt: ze kunnen een groot gebied bestrijken en zorgen voor gedetailleerde beelden."

(Belga, FT)

Vandeput maakte duidelijk dat de inzet van militairen tijdens het verhoogde dreigingsniveau "heel veel van ons apparaat vraagt". Hij heeft de defensiestaf opgedragen te kijken of het mogelijk is de lopende bijdrage "op duurzame wijze" te leveren, maar met aandacht voor het evenwicht tussen werk en privé bij de militairen zelf.Een voorbeeld van een efficiënte inzet is de bewaking van de Antwerpse haven, zei Vandeput. "We plaatsen daar niet zomaar 140 mensen op straat, maar pakken dat op een intelligente manier aan door de inzet van drones."De woordvoerder van Vandeput legt uit dat het OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, gevraagd heeft om bepaalde strategische locaties extra in de gaten te houden. "En als de politie dan om ondersteuning vraagt, levert Defensie die. In de haven is het inzetten van drones zeer efficiënt: ze kunnen een groot gebied bestrijken en zorgen voor gedetailleerde beelden."(Belga, FT)