Het web vormt een integraal onderdeel van het zakelijk weefsel van bedrijven, en ook Devoxx weerspiegelt dat.

In hun 'The state of the Web' schilderden Ben Galbraith en Dion Almaer een (ict-)wereld in verandering, waar "een bedrijf als Microsoft bij de introductie van de IE9 beta voluit de kaart van HTML5 trekt". Zij toonden aan hoe de explosieve groei van het apps-gebeuren het web verplicht zijn brede beschikbaarheid en krachtige mogelijkheden beter aan te bieden en ten gelde te maken. Het moet voor ontwikkelaars makkelijker worden om hun webontwikkelingen (zoals toepassingen) even makkelijk aan te bieden en te verkopen als de apps in de mobiele wereld. Lees: er moet een Web apps marketplace komen.

Dat betekent tevens dat ook de webwereld meer moet kijken hoe de mobiele toepassingen gebruik maken van de interactieve mogelijkheden die in de mobiele wereld worden geboden. En er moet in de internetwereld een soort 'app platform standaard' komen. Lees HTML5?

Een andere presentatie, 'Web vs Enterprise IT', van Stefan Tilkov, onderstreepte dan weer hoe ontwikkelaars van bedrijfstoepassingen - zeker gedistribueerde toepassingen - wat meer aandacht moeten besteden hoe het internet werkt. Zowel de gebruikersinterfaces van bedrijfstoepassingen, als de wijze waarop de verschillende toepassingen en resources in bedrijven samenwerken, zouden beter op de leest van het internet kunnen worden geschoeid.

Ontwikkel toepassingen die beantwoorden aan de verwachtingen van de gebruikers inzake interface en dies meer, of ze zullen wel wat anders vinden om het nodige te doen. Zorg ervoor dat wat je bouwt kan samenwerken met andere elementen binnen en buiten het bedrijf. Als je geen webtoepassing kan bouwen met wat je gebruikt voor je ontwikkelingen, zou het dan überhaupt wel gebruiken? Een presentatie met 'food for thought'.

Het web vormt een integraal onderdeel van het zakelijk weefsel van bedrijven, en ook Devoxx weerspiegelt dat. In hun 'The state of the Web' schilderden Ben Galbraith en Dion Almaer een (ict-)wereld in verandering, waar "een bedrijf als Microsoft bij de introductie van de IE9 beta voluit de kaart van HTML5 trekt". Zij toonden aan hoe de explosieve groei van het apps-gebeuren het web verplicht zijn brede beschikbaarheid en krachtige mogelijkheden beter aan te bieden en ten gelde te maken. Het moet voor ontwikkelaars makkelijker worden om hun webontwikkelingen (zoals toepassingen) even makkelijk aan te bieden en te verkopen als de apps in de mobiele wereld. Lees: er moet een Web apps marketplace komen. Dat betekent tevens dat ook de webwereld meer moet kijken hoe de mobiele toepassingen gebruik maken van de interactieve mogelijkheden die in de mobiele wereld worden geboden. En er moet in de internetwereld een soort 'app platform standaard' komen. Lees HTML5?Een andere presentatie, 'Web vs Enterprise IT', van Stefan Tilkov, onderstreepte dan weer hoe ontwikkelaars van bedrijfstoepassingen - zeker gedistribueerde toepassingen - wat meer aandacht moeten besteden hoe het internet werkt. Zowel de gebruikersinterfaces van bedrijfstoepassingen, als de wijze waarop de verschillende toepassingen en resources in bedrijven samenwerken, zouden beter op de leest van het internet kunnen worden geschoeid. Ontwikkel toepassingen die beantwoorden aan de verwachtingen van de gebruikers inzake interface en dies meer, of ze zullen wel wat anders vinden om het nodige te doen. Zorg ervoor dat wat je bouwt kan samenwerken met andere elementen binnen en buiten het bedrijf. Als je geen webtoepassing kan bouwen met wat je gebruikt voor je ontwikkelingen, zou het dan überhaupt wel gebruiken? Een presentatie met 'food for thought'.