De douane gaat mee met zijn tijd en schakelt over van de klassieke papieren brochure naar een via internet te downloaden applicatie die je informeert over wat je wel of niet over de grens mag meenemen.

"Als reizigers op dat vlak in de fout gaan, is het vaak uit onwetendheid, eerder dan met de bedoeling om willens en wetens de wet te omzeilen", legt woordvoerder Francis Adyns van de FOD Financiën uit. "Daarom stellen we de informatie nu op een moderne manier gratis ter beschikking."

De 'Belgian Customs'-app kan vanaf deze week gratis gedownload worden via de Apple Store, Google Play en de Windows Store.

(Belga/FT)

De douane gaat mee met zijn tijd en schakelt over van de klassieke papieren brochure naar een via internet te downloaden applicatie die je informeert over wat je wel of niet over de grens mag meenemen. "Als reizigers op dat vlak in de fout gaan, is het vaak uit onwetendheid, eerder dan met de bedoeling om willens en wetens de wet te omzeilen", legt woordvoerder Francis Adyns van de FOD Financiën uit. "Daarom stellen we de informatie nu op een moderne manier gratis ter beschikking." De 'Belgian Customs'-app kan vanaf deze week gratis gedownload worden via de Apple Store, Google Play en de Windows Store.(Belga/FT)