Ter vergelijking: in Vlaanderen staat de digitale economie voor 2,6 procent van het BNP, in Brussel is dat 7,6 procent.

Volgens de experts die de sector onder de loep genomen hebben voor Sogepa, de financiële poot van het Waals gewest, zijn de Waalse ict-bedrijfjes vaak te klein om een vuist te kunnen maken. Gemiddeld stellen ze 11 personen te werk, terwijl dat in Vlaanderen 15 personen is en in Brussel 41.

Omdat ze zo klein zijn, is hun financiële positie vaak ook weinig benijdenswaardig.

"Wil de Waalse economie zijn voordeel doen met ict en de vruchten plukken van everything digital, dan moeten er echt wel wat grote ict-bedrijven bijkomen", opperen de analisten van Roland Berger.

Om de sector te ondersteunen gaat de Waalse overheid een digitaal fonds lanceren ter waarde van 503 miljoen euro, ondergebracht bij de Société régionale d'Investissement de Wallonie (SRIW), en dit op 18 februari.

Ter vergelijking: in Vlaanderen staat de digitale economie voor 2,6 procent van het BNP, in Brussel is dat 7,6 procent. Volgens de experts die de sector onder de loep genomen hebben voor Sogepa, de financiële poot van het Waals gewest, zijn de Waalse ict-bedrijfjes vaak te klein om een vuist te kunnen maken. Gemiddeld stellen ze 11 personen te werk, terwijl dat in Vlaanderen 15 personen is en in Brussel 41.Omdat ze zo klein zijn, is hun financiële positie vaak ook weinig benijdenswaardig. "Wil de Waalse economie zijn voordeel doen met ict en de vruchten plukken van everything digital, dan moeten er echt wel wat grote ict-bedrijven bijkomen", opperen de analisten van Roland Berger. Om de sector te ondersteunen gaat de Waalse overheid een digitaal fonds lanceren ter waarde van 503 miljoen euro, ondergebracht bij de Société régionale d'Investissement de Wallonie (SRIW), en dit op 18 februari.