Dit zijn de genomineerden voor de eerste Tech Startup Day Awards!

© web
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Startups.be reikt voor het eerst awards uit aan start-ups die het voorbije jaar een opvallend parcours hebben gereden. Een gespecialiseerde jury stelde een shortlist samen, en de community mag de uiteindelijke winnaars bepalen.

De laureaten van de allereerste Startups.be-awards worden bekend gemaakt tijdens de Tech Startup Day op 18 februari in The Egg in Brussel. Stemmen op je favorieten doe je hier vanaf woensdagmiddag 12 uur, en kan nog tot 17 februari.

Omar Mohout (Sirris), Béatrice De Mahieu (Virtuology Academy, Internet Attitude), Simon Alexandre (The Faktory), Frederik Tibau (Data News) en Jean Zurstrassen (Neteven) stelden na veel wikken en wegen een shortlist samen in vier categorieën. Er werden 5 start-ups per categorie weerhouden.

Startup of the Year: Menu Next Door, Playpass, Ticto, Teamleader en Andaman7

Scaleup of the Year: Take Eat Easy, Collibra, Edebex, Awingu en Trendminer

Student Startup of the Year: NoteCampus, Sharepaths, EVAPP, Cr3do en Eventigrate

Disruptive Innovation of the Year: Foodpairing, Datacamp, Restore, iBeezi en E-peas

“We organiseren deze awards om ons Belgisch talent te vieren en in de kijker te plaatsen”, geeft Yonca Braeckman van Startups.be een woordje uitleg. “Als Belgen zijn we vaak te bescheiden over onze prestaties, terwijl we trots mogen zijn op ons ‘zelfgekweekt’ tech talent.”

Onder de prijzen die de laureaten kunnen winnen een zitje bij Belcham in New York, groeiondersteuning door Ernst & Young, de mogelijkheid om te pitchen op een gloednieuw jobevent van Data News, een begeleid tripje naar London en tal van coaching-sessies.

Startups.be, de vzw die de Tech Startup Day organiseert, is een netwerkorganisatie die beginnende ondernemers wegwijs maakt in de wirwar van ondersteunende diensten, organisaties en instrumenten voor start-ups die beschikbaar zijn in ons land.

De ‘one stop shop’ voor Belgische ondernemers heeft daartoe niet enkel een webportaal uitgebouwd, maar organiseert ook twee grote events per jaar en bezoekt – met in haar kielzog een rist jonge Belgische bedrijfjes – de belangrijkste tech-gerelateerde events binnen en buiten Europa.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content