Uit een recente enquête bij een kleine 900 werknemers die Ticket Restaurant-maaltijdcheques krijgen, bleek dat bijna 85 procent van de begunstigden zijn (elektronische) maaltijdcheques voor online aankopen zou willen gebruiken (belegde broodjes, fruit- en groentemanden, ...).

Om te kunnen inspelen op die vraag, ontwikkelde de Franse financiële dienstverlener samen met zijn partner Lyra Network (via de oplossing Payzen) een online betaalmodule die geïntegreerd kan worden in de website van handelaars.

Edenred test deze nieuwe manier van betalen momenteel via een pilootproject dat zijn werknemers de mogelijkheid geeft om online te betalen met Ticket Restaurant-maaltijdcheques via de website van Green Attitude, een bedrijf dat gezonde lunches aanbiedt (slaatjes, belegde broodjes, soep, wraps,...).

Nadat de gebruiker op de website van Green Attitude zijn bestelling heeft geplaatst, betaalt hij er met behulp van zijn Ticket Restaurant-kaart. De transactie is gratis en zou volgens Edenred volkomen veilig zijn omdat de gebruiker ze bevestigt met persoonlijke codes.

Dankzij dit pilootproject kan men het gedrag van de gebruikers observeren en meer inzicht krijgen in hun wensen, en kan men verzekeren dat de stromen tussen de verschillende schakels goed verlopen.

Steun voor de horeca en lokale handelaars

Steeds meer ondernemers in de restaurantwereld, maar ook handelszaken zoals bakkers en slagers vullen hun activiteiten aan met onlinediensten. "Dankzij het gebruik van Ticket Restaurant-maaltijdcheques voor online betalingen steunt Edenred de lokale handel en de horeca in hun stappen om tegemoet te komen aan de nieuwe wensen van consumenten", klinkt het in een persbericht.

Op dit moment telt het aansluitingsnet van Ticket Restaurant 19.000 voedingszaken en restaurants. Edenred geeft elk jaar de maaltijdcheques van meer dan 1 miljoen werknemers uit, en verdeelt ze, via een contract dat het afsloot met meer dan 30.000 ondernemingen.

Uit een recente enquête bij een kleine 900 werknemers die Ticket Restaurant-maaltijdcheques krijgen, bleek dat bijna 85 procent van de begunstigden zijn (elektronische) maaltijdcheques voor online aankopen zou willen gebruiken (belegde broodjes, fruit- en groentemanden, ...).Om te kunnen inspelen op die vraag, ontwikkelde de Franse financiële dienstverlener samen met zijn partner Lyra Network (via de oplossing Payzen) een online betaalmodule die geïntegreerd kan worden in de website van handelaars. Edenred test deze nieuwe manier van betalen momenteel via een pilootproject dat zijn werknemers de mogelijkheid geeft om online te betalen met Ticket Restaurant-maaltijdcheques via de website van Green Attitude, een bedrijf dat gezonde lunches aanbiedt (slaatjes, belegde broodjes, soep, wraps,...). Nadat de gebruiker op de website van Green Attitude zijn bestelling heeft geplaatst, betaalt hij er met behulp van zijn Ticket Restaurant-kaart. De transactie is gratis en zou volgens Edenred volkomen veilig zijn omdat de gebruiker ze bevestigt met persoonlijke codes.Dankzij dit pilootproject kan men het gedrag van de gebruikers observeren en meer inzicht krijgen in hun wensen, en kan men verzekeren dat de stromen tussen de verschillende schakels goed verlopen.Steun voor de horeca en lokale handelaarsSteeds meer ondernemers in de restaurantwereld, maar ook handelszaken zoals bakkers en slagers vullen hun activiteiten aan met onlinediensten. "Dankzij het gebruik van Ticket Restaurant-maaltijdcheques voor online betalingen steunt Edenred de lokale handel en de horeca in hun stappen om tegemoet te komen aan de nieuwe wensen van consumenten", klinkt het in een persbericht. Op dit moment telt het aansluitingsnet van Ticket Restaurant 19.000 voedingszaken en restaurants. Edenred geeft elk jaar de maaltijdcheques van meer dan 1 miljoen werknemers uit, en verdeelt ze, via een contract dat het afsloot met meer dan 30.000 ondernemingen.