Clinton kwam onder vuur te liggen omdat ze zakelijke mailtjes had verstuurd via een privémailadres. Dat mag alleen als die mails worden opgeslagen op overheidscomputers.

Clinton overhandigde eind 2014 ongeveer 50.000 e-mails aan het ministerie.

Doordat ze een privéadres gebruikte, bleven veel van de mails buiten het zicht van het Congres en haar collega's.

Volgens een woordvoerder ging Clinton zaterdagochtend (plaatselijke tijd) ,,vrijwillig'' op bezoek bij de FBI in het hoofdkwartier in Washington. "Ze is blij dat ze het ministerie van Justitie kon helpen bij het trekken van een conclusie."

Over de inhoud van het gesprek, dat zo'n 3,5 uur duurde, werd verder geen informatie gegeven.

(anp/FT)

Clinton kwam onder vuur te liggen omdat ze zakelijke mailtjes had verstuurd via een privémailadres. Dat mag alleen als die mails worden opgeslagen op overheidscomputers. Clinton overhandigde eind 2014 ongeveer 50.000 e-mails aan het ministerie.Doordat ze een privéadres gebruikte, bleven veel van de mails buiten het zicht van het Congres en haar collega's.Volgens een woordvoerder ging Clinton zaterdagochtend (plaatselijke tijd) ,,vrijwillig'' op bezoek bij de FBI in het hoofdkwartier in Washington. "Ze is blij dat ze het ministerie van Justitie kon helpen bij het trekken van een conclusie." Over de inhoud van het gesprek, dat zo'n 3,5 uur duurde, werd verder geen informatie gegeven.(anp/FT)